Transfers 2010: Champion, Garmin, Selvaggi…
zaterdag 12 september 2009 om 18:01

Transfers 2010: Champion, Garmin, Selvaggi…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Dimitri Champion maakt de overstap naar Ag2r La Mondaile. De Frans kampioen op de weg rijdt nu nog voor het continentale Bretagne-Schuller maar wou een stapje hogerop. Met de keuze voor Ag2r legt Champion een aanbieding van Saxo Bank naast zich neer.

———

Naast Michael Friedman, Killian Patour en Hans Dekkers (die in Landbouwkrediet al een nieuwe ploeg heeft gevonden) moeten ook Jason Donald en Blake Caldwell vertrekken bij Garmin-Slipstream. De twee Amerikanen konden niet rekenen op een contractverlenging. Chris Sutton, vandaag nog winnaar in de Tour of Britain, maakt zo goed als zeker de overstap naar Team Sky terwijl dat team ook nog altijd hengelt naar de diensten van Bradley Wiggins.

———

Volgens 2cycle.be trekt naast Alberto Ongarato ook zijn landgenoot Mirko Selvaggi naar Vacansoleil. De Italiaan reed begin dit jaar voor het ter ziele gegane Amica Chips. Voor Selvaggi zou de overstap naar de Nederlandse ploeg een herreniging met ploegleider Hilaire van der Schueren betekenen. De Belg haalde hem twee jaar geleden als neo-prof naar Cycle Collstrop.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.