Transfers 2010: Footon, Xacobeo, Andalucia…
donderdag 22 oktober 2009 om 20:13

Transfers 2010: Footon, Xacobeo, Andalucia…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Footon-Servetto
Giampaolo Cheula rijdt volgend jaar, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet voor ISD-Neri. De 30-jarige Italiaan tekende namelijk een contract van één jaar bij de Spaanse Pro-Tour ploeg Footon-Servetto. Cheula reed dit jaar nog voor het ter ziele geganen Barloworld. Ook Mathias Brändle maakt de overstap naar Footon-Servetto. De nog maar 19-jarige Oostenrijker komt over van ELK Haus, dat er net als Barloworld mee lijkt te stoppen.

Xacobeo-Galicia
Net als Footon-Servetto is ook Xacobeo-Galicia zeer actief op de transfermark. De Spaanse Pro-Continentale formatie heeft inmiddels een flinke lijst met mogelijke versterkingen. Opvallendste naam is die van de Duitse ex-dopingzondaar Patrick Sinkewitz, die in dienst van PSK Whirlpool een geslaagde comeback maakte. Ook de namen van de Spanjaarden David Blanco en Alejandro Marque (beide Palmeiras Resort) zijn niet onbekend. José Antonio de Segovia (Super Froiz), Aser Estévez (Caixanova) en José Antonio Cerezo (Cidade Lugo) zijn enkele amateurs die worden genoemd, terwijl ook de nummer twee van het WK tijdrijden voor beloften, de Portugees Nelson Oliviera, en zijn landgenoot Joao Mendes mogelijk de overstap maken. Eerder werden de namen van Gustavo Rodriguez, Bruno Lima, Freddy Montaña en Manuel Cardoso al aan de ploeg gelinkt. Het probleem is echter dat het team het financieel gezien niet breed heeft, waardoor niet alle namen daadwerkelijk zullen worden toegevoegd aan het rennersbestand.

Andalucia-CajaSur
Een andere Spaanse Pro-Continentale ploeg, Andalucia-CajaSur, heeft de contracten van Javier Ramírez, Antonio Piedra, Javier Moreno en Jesús Rosendo met een jaar verlengd. Daarnaast zullen Sergio Carrasco en José Vicente Toribio volgend jaar nieuwe gezichten binnen de ploeg zijn, net als de al eerder aangekondigde Argentijn Jorge Montenegro.

Team Milram
In navolging van Luca Barla moet ook Christian Kux vertrekken bij Team Milram, dat schrijft biciciclismo. De 24-jarige Duitser is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Duitse Pro-Tour formatie, daarvoor reed hij voor de continentale ploeg. Naast het gedwongen vertrek van Barla en Kux rijden ook Martin en Peter Velits (Columbia), Martin Muller (stopt) en Ronny Scholz (stopt) in 2010 niet meer voor Milram. Met het aantrekken van Dominik Nerz, Wim de Vocht, Roy Sentjens, Luke Roberts en Roger Kluge heeft de ploeg tot nu toe 24 renners onder contract voor volgend seizoen.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle transfers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.