Transfers 2010: Katusha, Blythe, Garmin…
zondag 6 september 2009 om 14:32

Transfers 2010: Katusha, Blythe, Garmin…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Volgens cqranking kan Haimar Zubeldia terecht bij het Russische Team Katusha. De 32-jarige Spanjaard van Astana kon eerder al rekenen op interesse van Team RadioShack. Naast Zubeldia heeft Katusha ook interesse in Artem Ovechkin van Lokomotiv. De 23-jarige Rus werd dit seizoen Russisch kampioen tegen de klok.

———–

Silence-Lotto heeft zich versterkt met Adam Blythe. De 19-jarige Britse sprinter tekende een contract van twee seizoenen bij de Belgische Pro-Tour formatie. Blythe, dit seizoen onder meer de beste in een rit in de Thüringen Rundfahrt, is al stagiair bij de ploeg van Marc Sergeant.

———–

Alex Howes rijdt volgend jaar in dienst van Garmin-Slipstream, meldt cqranking. De 21-jarige Amerikaan, die onlangs nog een zware bergrit won in de Tour of Utah, komt over van de opleidingsploeg Felt-Holowesko-Garmin. Zijn landgenoot Michael Friedman moet dan weer opkrassen bij de Amerikaanse Pro-Tour ploeg.

———–

Volgens dezelfde website is Euskaltel geïntresseerd in de diensten van Gorka Izagirre Insausti. De 21-jarige Spanjaard rijdt nu nog voor Contentpolis-Ampo.

———–

Vladimir Miholjevic rijdt volgend jaar voor Acqua & Sapone, meldt ciclismo-online. De Kroaat is nu actief voor Liquigas maar daar kan hij niet rekenen op een contractverlenging.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.