Transfers 2010: Maes, Kristoff, Izagirre…
dinsdag 8 september 2009 om 16:02

Transfers 2010: Maes, Kristoff, Izagirre…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Nikolas Maes volgt zijn huidige ploeggenoot Ben Hermans van Topsport Vlaanderen naar RadioShack. De 23-jarige Belgische spurter is zo goed als rond met de nieuwe equipe van Lance Armstrong.

———-

Een ander jong sprint talent, Alexander Kristoff, verlaat zijn huidige ploeg Joker-Bianchi. De 22-jarige Noor kon terecht bij Columbia en Garmin maar koos uitendelijk voor het Pro-Continentale BMC Racing Team, dat zich eerder versterkte met onder meer Alessandro Ballan en Karsten Kroon. Kristoff is de huidige beloftenkampioen van zijn land en behaalde die titel eerder al bij de elite.

———-

Gorka Izagirre gaat, zoals al eerder werd vermoed, zijn carriere voortzetten bij Euskaltel-Euskadi. De 21-jarige Spanjaard komt over van Contentpolis-Ampo. Zijn jongere broertje stapt over van de amateurs naar de opleidingsploeg van Euskaltel: Orbea-Oreka.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.