Transfers 2010: Markerink, Gunnewijk, Slappendel…
dinsdag 29 september 2009 om 15:15

Transfers 2010: Markerink, Gunnewijk, Slappendel…

Ook in het vrouwenwielrennen lopen contracten af en veranderen rensters van ploeg. WielerFlits houdt voor u een overzicht bij.

Iris Slappendel wordt de derde Nederlandse bij Cervélo. Kirsten Wild en Regina Bruins reden dit jaar al voor de nieuwe ploeg. Slappendel komt van Flexpoint en tekent voor één jaar.

———

Naast Slappendel heeft Cervélo ook een Britse gecontracteerd: Lizzie Armitstead komt van Lotto-Belisol en tekent voor twee jaar. De 20-jarige renster geldt als één van de grootste talenten uit het vrouwenwielrennen.

———

DSB Bank – Nederland Bloeit zal komend seizoen de naam van een andere hoofdsponsor dragen, meldt Wieler Magazine. De ploeg gaat wel gewoon door, en contracteert voor 2010 zowel Loes Markerink als Loes Gunnewijk van Flexpoint, dat daarmee aardig leegloopt. Ze zijn op voorspraak van kopvrouw Marianne Vos gehaald.

———

Twee nieuwe rensters dus voor het nieuwe DSB, maar er vertrekken ook enkele vrouwen. De contracten van Janneke Kanis, Marieke van Wanrooij, Agnieta Francke, Noortje Tabak en Liesbeth Bakker worden verlengd, en Marianne Vos zal natuurlijk ook gewoon bij de ploeg blijven. Aangezien de ploeg in totaal 12 vrouwen onder contract wil hebben, blijven er inclusief de nieuwelingen nog vier vacatures over. Adrie Visser zal in ieder geval één van de vertreksters zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.