Transfers 2010: Serramenti, Flahaut, ELK Haus…
woensdag 4 november 2009 om 20:33

Transfers 2010: Serramenti, Flahaut, ELK Haus…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Serramenti PVC Diquigiovanni
Serramenti PVC Diquigiovanni heeft zijn eerste twee renners voor volgend seizoen binnen. Het gaat om de 23-jarige Italiaan Damiano Margutti en de 32-jarige Australische sprinter Matthew Wilson, nu rijdend voor Team Type 1 maar in het verleden onder meer actief voor FDJeux.com en Unibet. De Italiaans/Venezolaanse Pro-Continentale formatie heeft nu al veertien renners onder contract voor 2010, aangezien Luca Solari, Fabio Taborre, Rubens Bertogliati, Thomas Bertolini, Jackson Rodriguez, Carlos Ochoa, Michele Scarponi, José Serpa, Alberto Loddo, Francesco Ginanni, Luis Mateen Leonardo Bertagnolli in ieder geval bij de ploeg blijven.

Denis Flahaut
Denis Flahaut, die nog altijd zijn contract niet heeft verlengd, gaat Landbouwkrediet waarschijnlijk verlaten. De winnaar van de Sluitingsprijs Putte-Kappelle staat in de belangstelling van het Italiaanse De Rosa-StacPlastic, nu nog bekend als LPR. De 30-jarige rappe Fransman was bezig aan zijn eerste jaar bij de Belgische Pro-Continentale formatie, daarvoor reed hij een jaar voor het Pro-Tour team Saunier Duval.

ELK Haus
Het einde van ELK Haus lijkt onvermijdelijk, en veel renners kiezen dan ook eieren voor hun geld. Markus Eibegger, Matthias Brandle, Bjorn Thurau (allen naar Footon), Stefan Denifl (naar Cervélo) en Matthias Schorn (NetApp) hebben al een nieuwe werkgever gevonden en nu is dat ook voor Harald Totschnig het geval. De 35-jarige Oostenrijker, jongere broer van Georg Totschnig, rijdt volgend seizoen voor het continentale Team Radland Tyrol. Ook zijn 17 jaar jongere landgenoot Marco Haller, die zijn profdebuut zou maken bij ELK Haus, trekt naar die ploeg.

Voralberg
Bij de andere Oostenrijkse Pro-Continentale formatie, Team Voralberg-Corratec, is er volgend jaar geen plaats meer voor Daniel Musiol. De 26-jarige Duitser, die vorig jaar nog opviel in de Ronde van Zwitserland, moet op zoek naar een nieuwe werkgever. Eerder kreeg zijn Zwitserse ploegmaat Pascal Hungerbühler al te horen dat hij weg moest.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle transfers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.