Transfers 2010: Tiralongo, Bertagnolli, Gianetti…
maandag 28 september 2009 om 20:04

Transfers 2010: Tiralongo, Bertagnolli, Gianetti…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Paolo Tiralongo kan volgend seizoen ook terecht bij Garmin-Slipstream. De nummer acht van de afgelopen Vuelta, momenteel uitkomend voor Lampre, kon eerder al rekenen op interesse van Astana en Ceramica Flaminia.

———-

Het lijkt erop dat Leonardo Bertagnolli aan het eind van het seizoen zijn huidige ploeg Serramenti PVC Diquigiovanni verlaat. De Italiaan, die dit seizoen een etappe won in de Giro, kan terecht bij Lampre en Astana. Bertagnolli rijdt pas sinds mei voor de ploeg van Savio, daarvoor kwam hij uit voor het ter ziele gegane Amica Chips.

———-

Na de uitspraken van Barloworld-manager Claudio Corti is de kans op een samenwerkingsverband tussen hem en huidig Fuji-Servetto ploegleider Mauro Gianetti niet heel groot meer. Ciclismo-online meldt echter dat Gianetti alsnog bezig is met het opzetten van een eigen ploeg, waarvan Servetto dan hoofdsponsor moet worden.

———-

Jose Rujano viel op tijdens de wereldkampioenschappen en dat heeft geleid tot interesse van enkele grote ploegen. Zowel zijn voormalige werkgevers Quick Step en Caisse d’Epargne als Garmin-Slipstream dingen volgens ciclismo-online naar de diensten van de Venezolaan.

———-

Vladimir Gusev en Katusha waren zo goed als rond, maar momenteel staat hun verbintenis alweer op losse schroeven. De voormalig Russisch kampioen tegen de klok zou zelfs overwegen om met wielrennen te stoppen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.