Transfers 2011: Monfort, De Gendt, Horner, …
vrijdag 23 juli 2010 om 12:56

Transfers 2011: Monfort, De Gendt, Horner, …

De Tour de France is in volle gang. Er lijkt dan ook geen tijd voor renners om met nieuwe contracten bezig te zijn. Gelukkig houden transfergeruchten aan en kunnen renners zich in deze periode juist in de kijker rijden. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en geruchten voor u op een rij.

Maxime Monfort
Eén van de vaste onderdelen in de trein van Mark Cavendish, Maxime Monfort, heeft een voorstel tot contractverlenging bij HTC-Columbia naast zich neergelegd. De 27-jarige Belg zou volgens Het Nieuwsblad terecht kunnen bij de nieuwe ploeg rond Fränk en Andy Schleck. Hij heeft echter ook nog andere opties, aangezien het een publiek geheim is dat Philippe Gilbert zijn vriend en streekgenoot er graag bij zou hebben bij Omega Pharma-Lotto.

Thomas De Gendt
De kans bestaat dat er bij Vacansoleil vijf Belgen rijden. In principe zal net als Björn Leukemans ook Gorik Gardeyn zijn contract verlengen, op vraag van de waarschijnlijk nieuwe kopman Stijn Devolder. Ook Frederik Veuchelen ligt nog onder contract. De vijfde man zou dan de 23-jarige Thomas De Gendt worden, zo weet Het Nieuwsblad. De Gendt, die nu nog bij Topsport Vlaanderen rijdt, werd dit jaar tweede in de Brabantse Pijl.

Chris Horner
Aangezien de kans bestaat dat een deel van Team Saxo Bank Bjarne Riis verlaat, is die naarstig op zoek naar nieuwe renners. Volgens Cyclism’Actu staat Chris Horner op het verlanglijstje van SunGard, de nieuwe ploeg van de Deense manager. De 38-jarige Amerikaan, winnaar van de Ronde van het Baskenland, is einde contract bij Team RadioShack.

Jürgen Van De Walle
Jürgen Van De Walle, die zich de voorbije weken vaak in de kijker reed in de Tour, heeft al wel een voorstel tot contractverlenging bij Quick-Step op zak, maar weigert daar voorlopig op in te gaan. De 33-jarige Belg schermt namelijk met interesse van de ‘concurrent’ van de ploeg van Patrick Lefevere: Omega Pharma-Lotto. Hij zou er kopman Philippe Gilbert kunnen bijstaan op diens terrein, zo weet Het Nieuwsblad.

Mickaël Delage
De kans bestaat dat Mickaël Delage Omega Pharma-Lotto inruilt voor La Française des Jeux, zo weet de RTBf te melden. De bijna 25-jarige Fransman maakte vijf jaar geleden zijn profdebuut bij FDJ maar volgde twee jaar geleden zijn kopman Philippe Gilbert naar de Belgische ploeg. Nu zou hij dus dicht bij een omgekeerde transfer staan.

Yury Trofimov
Yury Trofimov keert volgend seizoen terug naar zijn thuisland. De 26-jarige Rus, die de voorbije drie seizoenen uitkwam voor het Franse Bbox Bouygues Telecom, heeft namelijk een overeenkomst met Team Katusha, zo meldt de Russische ploeg op haar website.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.