Tratnik na ritzege in Giro: “Kreeg extra energie toen ik mijn vriendin zag”

dinsdag 20 oktober 2020 om 17:24
Tratnik na ritzege in Giro: “Kreeg extra energie toen ik mijn vriendin zag”

foto: Cor Vos

Jan Tratnik zegt dat hij de ritwinst in de Giro d’Italia mede te danken heeft aan zijn vriendin. De Sloveense hardrijder van Bahrain McLaren bleek de beste vluchter in San Daniele del Friuli, niet ver van de Sloveense grens. “Ik kan nog steeds niet geloven dat ik heb gewonnen”, zei hij kort na de finish.

Tratnik maakte onderdeel uit van een kopgroep van 28 renners die de vrijheid kreeg van het peloton. Ruim voor de finish trok hij ten aanval met Manuele Boaro, die hij uit zijn wiel reed op de zwaarste klim van de lokale omloop. Op 13 kilometer voor de meet kreeg hij nog Ben O’Connor bij zich, maar de Australiër was in de lastige slotkilometer niet opgewassen tegen Tratnik.

“Ik ben ver van de finish aangevallen en wist dat de klimmetjes heel lastig waren. Ik had niet verwacht dat ik het kon afmaken, maar uiteindelijk bleek het toch een perfecte dag”, zegt hij. “We zijn zo dicht bij de grens met Slovenië dat mijn broer en mijn vriendin hier waren. Op 500 meter van de finish zag ik mijn vriendin en daardoor kreeg ik wat extra energie zodat ik kon winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair