Trek baalt van laten wegrijden Mathias Frank
Foto: Sirotti
zaterdag 25 juli 2015 om 08:51

Trek baalt van laten wegrijden Mathias Frank

Bauke Mollema staat momenteel één plaats achter Mathias Frank in het algemeen klassement van de Tour de France. Dat had niet gehoeven, vindt zijn ploegbaas Luca Guercilena, die zich daarom heeft geëxcuseerd bij de Nederlander. “De ploeg heeft een grote fout gemaakt en daarvoor ben ik verantwoordelijk”, aldus Guercilena tegenover De Telegraaf.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Op weg naar Pra Loup hebben we Matthias Frank teveel ruimte in de vroege vlucht gegeven”, stelt hij. “Frank pakt daar 8.30 op Mollema. Neutraliseren wij zijn aanval dan staat die Zwitser nooit voor Mollema in het klassement. Dan was Bauke nu gewoon zevende direct achter alle grote namen.” Mollema begint vandaag met een achterstand van 43 seconden op Frank aan de laatste bergetappe.

Guercilena merkt daarnaast op dat zijn kopman teveel verliest in afdalingen. “De meters die hij daar moet goed maken breken hem later bergop op. Dit is iets waar we zeker aan moeten gaan werken.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2015 08:55
Fijn dat iemand eens de hand in eigen boezem steekt.
25 juli 2015 08:56
Wel mooi om te zien dat ze bij een ploeg als Trek met toch grote renners in de gelederen balen van een plekje in het klassement, dat geeft toch wel aan hoe belangrijk die plekjes in de top 10 zijn.
25 juli 2015 09:02
Zo steekt het hedendaagse wielrennen dus in elkaar. Een beperkt ploegje als Trek dat achter een kopgroep, met een op dat moment 13e geklasseerd staande renner, aan moet om een op dat moment 9e plaats te beschermen. Betekent dus dat alles geregiseerd dient te worden terwijl ik zou denken " Laat gaan" .Daarom heet dat topsport en hang ik op de bank. Ook mooi.
25 juli 2015 09:02
Ah, Gesink hoort dus bij de grote namen ;)
25 juli 2015 09:04
Mooi om Bauke zo publiekelijk te ondersteunen. Wel dommig; dat er in de Tour geen ruimte is voor vergissingen is geen geheim.
Maar wie had gedacht dat Frank dit vol zou houden?
Zou grappig zijn als Bauke nog een plaatsje opschuift tot vlak achter Gesink, gezien beider koersgedrag. #zokanhetdusook.
25 juli 2015 09:04
Gevaarlijker dan die 43 seconden achterstand op Frank is wellicht zijn geringe voorsprong op Bardet. Die hebben ze ook steeds laten wegrijden en zou Bauke nog wel eens kunnen passeren. Verder heeft hij gelijk wat betreft dat dalen, ik zie hem regelmatig gaten laten vallen. Da's toch extra energie die je berop tekort kunt komen.
25 juli 2015 09:08
@josi: dat van Bardet klopt idd. En Jungels maar op kop stampen van die kopgroep terwijl Bauke aan t harken was.
Realiteit zal wel zijn dat ze Bauke opgegeven hadden, hooguit een flets 10e plaatsje verwachtten en de energie van de ploeg liever voor jets anders bewaarden.
25 juli 2015 09:17
Te triest voor woorden dit! m.a.w. Froome heeft 150 ploegmaten in het peleton. Bah!
25 juli 2015 09:27
Wel apart dat ze het laten wegrijden van Frank een fout noemen, maar gisteren geen hand uitsteken om Bardet terug te halen. Daar heeft TLJ flink wat werk voor verricht

@Debbie. Het zal Froome werkelijk niets interesseren of Frank 5e of 15e wordt. Die vonden die kopgroep wel prima. Dan is het toch gewoon aan andere teams om de eigen belangen te verdedigen. Een top-10 plek is gewoon een resultaat en dus de moeite waard om voor te rijden. Dat heeft niets met rijden voor Froome te maken
25 juli 2015 09:33
@debbie Zou je wat meer kunnen vertellen over het peleton?
25 juli 2015 09:33
Tja dan hebben ze nog mazzel dat Barguil en Thomas uit de top 10 zijn gemorst en dat Rolland gister nog knakte. Bauke had ook zomaar 13e kunnen staan. Je hebt ook niet alles in de hand.
25 juli 2015 09:45
Hoezo is dat dan mazzel, wheely? Dat illustreert toch juist dat zij minder zijn dan mollema en dat bauke daarom gewoon terecht voor die mannen staat?
25 juli 2015 09:47
Debbie heeft hier toch wel een punt. Het grote publiek gaat echt niet zitten kijken hoe het grootste deel van het peleton braaf achter de Sky-trein aan fietst. Dat wordt gewoon saai gevonden.
25 juli 2015 09:49
Helemaal mee eens wolfje, Froome interesseert het niets. Maar wat je hierdoor krijgt, is dat hij en sky helemaal niets hoeft te doen. Ze rijden hem in een zetel naar Parijs. Alleen de laatste 5 kilometer gisteren, dat was pas de eerste serieuze aanval in 19 dagen tour.
25 juli 2015 10:05
Maar het is toch niet zo dat ze met z'n allen tegen sky moeten gaan rijden. Trek zal het prima vinden als ze sky in een zetel naar de winst rijden, zolang ze zelf er ook belang bij hebben. Daar is niets 'te triest voor woorden' aan.

Ik vond het bijv ook mooi dat TLJ gisteren achter bardet aan ging. Prima statement: wij hebben onze plek met Gesink verdient en daar ga jij niet even tussenrijden. Dat had Trek ook moeten doen voor Mollema. Volgens mij is juist gebleken dat als je het werk aan sky overlaat, er gewoon helemaal niets gebeurd. Gewoon zelf je belangen verdedigen en niet naar sky kijken.
25 juli 2015 10:08
Verwacht dat ie frank nog wel voorbij gaat
25 juli 2015 10:09
"Debbie heeft hier toch wel een punt. Het grote publiek gaat echt niet zitten kijken hoe het grootste deel van het peleton braaf achter de Sky-trein aan fietst. Dat wordt gewoon saai gevonden".

Nee. Debby zegt juist dat Sky het moet opknappen, en niet een ploeg die een 9e plek verdedigt.
25 juli 2015 10:20
@debbie: wat levert het contador, gesink of nibali op als froome zijn eerste plek aan quintana verliest, dan zijn zij toch nog steeds geen 1e? Waarom zou een andere ploeg dan movistar iets proberen tegen froome terwijl er toch 0% kans is dat zij 1e worden. Zij rijden tegen hun eigen concurrenten. De enige die froome kan bedreigen is quintana, maar die durft juist niks te doen tot de laatste 5 kilometer. Dat ligt niet aan de andere ploegen, dat ligt aan movistar's lafheid.
25 juli 2015 10:20
@willier
Trek heeft mazzel dat dat gebeurt is, Bauke blijkt inderdaad sterker dan die mannen en dat is zijn eigen verdienste maar het had ook net anders kunnen lopen.
25 juli 2015 10:23
Quote:
wilier - 25 juli 2015 om 09:45
Hoezo is dat dan mazzel, wheely? Dat illustreert toch juist dat zij minder zijn dan mollema en dat bauke daarom gewoon terecht voor die mannen staat?

Ja en nee. Het is terecht dat Bauke voor die mannen staat omdat hij beter is aanklampt. Maar langs die redenering zou het ook terecht zijn dat Bauke voor Mattias Frank staat. En dat staat hij niet - met een reden. Die reden had zo maar ook voor Bardet en consorten kunnen gelden.
25 juli 2015 10:27
@wolfje En dat is het nou juist, waarom de Tour zoveel van zijn waarde heeft verloren. Plek 9 of 10 is zo belangrijk geworden, dat het geel fluitend naar Parijs fietst!
25 juli 2015 10:37
Eens, quintana mag niet aanvallen want anders valt opaa valverde van het podium af! Plek 2 & 3 is belangrijker geworden dan plek 1, waardeloos!
25 juli 2015 10:54
Ik vind Bauke eigenlijk boven verwachting goed. In de Dauphine dacht ik dat gaat niet eens rijden en staat hij 8e! Weliswaar niet echt aantrekkelijk gekoerst maar wel een redelijk resultaat. Ik zie dan ook niet in hoe dat mazzel is @Wheely.
Zonder die blessure had hij gewoon meegedaan met de top 5. Zeker als je naar de Tirreno kijkt (waar hij overigens best aantrekkelijk heeft gekoerst).
En logisch dat zijn ploeg een plek hoger belangrijk vindt, dat zijn gewoon een pak wt-punten, die ze niet zoveel hebben..
25 juli 2015 10:58
Ik gun het die Frank eigenlijk wel. Door aan te vallen fietst die de top 10 in.
25 juli 2015 10:59
@debbie
Dus de tour is saaier omdat er andere ploegen dan sky op kop rijden? Ik vond het juist veel saaier toen sky op kop reed en de kopgroep steeds won. En toen reed sky ook steeds 'fluitend' naar de finish. Als andere ploegen ook gaan rijden, gebeurt er tenminste wat. Bovendien mat je dan ook andere ploegen af, dus je hebt eerder kans op een kleiner peloton en dus minder controle in de finale.

Trouwens: de enige reden dat froome relatief onbedreigd met het geel naar parijs fietst is omdat hij in 90% van de etappes simpelweg de betere is gebleken. Niet omdat een andere ploeg een gedeelte kopwerk doet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.