Trek-Segafredo begint met opleidingsprogramma
Luca Guercilena - foto: Sirotti
zondag 3 juli 2016 om 20:39

Trek-Segafredo begint met opleidingsprogramma

Trek-Segafredo wist aan het begin van dit seizoen Etixx-EFC aan zich te binden als opleidingsploeg. Als het aan teammanager Luca Guercilena ligt, komen daar meerdere formaties bij. “We willen een netwerk van U23-teams creëren”, legt hij uit in een persbericht.

Beloftencircuit beter in beeld brengen
Guercilena wil met dat netwerk teams samenbrengen die goede renners kunnen ontwikkelen en de natuurlijke vaardigheden en kwaliteiten van de jongelingen respecteren. “Er zijn in Italië al gesprekken gaande om Viris Vegevano U23 en Ausonia Pescantina toe te voegen aan het project”, vertelt de Italiaanse teammanager. Josu Larrazabal, hoofd van het coaching- en sportwetenschapteam van de ploeg, vult zijn baas aan: “Het project heeft twee doelen. De één is om een proces op te starten zodat we betere stagiairs kunnen selecteren. Het tweede is om database aan te leggen waar we renners voor de toekomst in een vroeg stadium kunnen ontdekken en met hen in contact kunnen blijven. Deze lijst is levend: we voegen renner toe en halen er coureurs af wanneer de situatie daarom vraagt.”

Test en trainingskamp
Larrazabal legt uit dat het project voortvloeit uit een plan dat gemaakt is met een performance group, waar ook Mapei Sport en sportwetenschapper Daniel Green deel van uitmaken. “Dit is de volgende stap. Het opleidingsprogramma is iets waar we in het verleden over gepraat hebben, dat dit noodzakelijk was. Dit jaar kunnen we het eindelijk realiseren. We zijn altijd op zoek naar toekomstige, jonge renners.” Dat begint voor de ploeg al deze zomer. Na een aantal tests in het Mapei Sport Center te Milaan, werden zeven renners geselecteerd die mee mogen op een professioneel trainingskamp. Deze zeven krijgen bijval van drie Etixx-EFC-renners. De ‘bekendste renners’ van de tien zijn klassiekerbeloften Oliveiro Troia en Piet Allegaert. Uit deze tien renners selecteert Trek-Segafredo drie stagiairs die vanaf augustus voor de ploeg uitkomen.

Renners die deel uit maken van opleidingsprogramma flag-us Trek-Segafredo
flag-it Jacopo Mosca (Viris Vegevano)
flag-it Michael Bresciani (Zalf Euromobil Désirée Fior)
flag-it Oliviero Troia (Colpack)
flag-it Davide Botta (V.C.Mendrisio-PL Valli)
flag-es Jose Manuel Díaz Gallego (Bicicletas Rodriguez-Extremadura)
flag-es Martin Bouzas (Super Froiz)
flag-by Aliaksandr Riabushenko (Palazzago Soligo Amarù Sirio)
flag-be Piet Allegaert (EFC-Etixx)
flag-be Christophe Noppe (EFC-Etixx)
flag-be Jordi Warlop (EFC-Etixx)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.