Trek-Segafredo en AG2R Citroën zijn klaar voor Ronde van Catalonië
Gianluca Brambilla - foto: Cor Vos
vrijdag 19 maart 2021 om 13:09

Trek-Segafredo en AG2R Citroën zijn klaar voor Ronde van Catalonië

Trek-Segafredo en AG2R Citroën hebben hun selecties gepresenteerd voor de Ronde van Catalonië. De Amerikaanse formatie rekent onder meer op Giulio Ciccone en Gianluca Brambilla, AG2R Citroën speelt Bob Jungels en Clément Champoussin uit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Trek-Segafredo kan meerdere renners uitspelen voor het algemeen klassement, met Ciccone en Brambilla als voornaamste kandidaten. Ciccone werd dit seizoen vijfde in de Trofeo Laigueglia en elfde in de Tour de La Provence. Brambilla won eerder dit jaar al de Tour des Alpes Maritimes et du Var, voor toppers als Michael Woods en Nairo Quintana.

Ook Kenny Elissonde, Michel Ries en de piepjonge Juan Pedro Lopez kunnen een stevig potje klimmen. Alexander Kamp staat te boek als een snelle allrounder. De zevende en laatste renner voor de Ronde van Catalonië, de slechts 20-jarige Deen Mattias Skjelmose, werd in februari al knap zesde in de sterk bezette UAE Tour.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor Ronde van Catalonië (22-28 maart)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Giulio Ciccone
flag-fr Kenny Elissonde
flag-dk Alexander Kamp
flag-es Juan Pedro Lopez
flag-lu Michel Ries
flag-dk Mattias Skjelmose

Bob Jungels – foto: Vincent Curutchet

AG2R Citroën komt ook met meerdere klimmers aan het vertrek van de Catalaanse rittenkoers. Bob Jungels is de grootste naam binnen de selectie, maar de Luxemburger kon nog geen indruk maken in de voorbije Parijs-Nice. We mogen wellicht meer verwachten van de 22-jarige Champoussin, die uitstekend op dreef is de laatste weken.

De beloftevolle Fransman werd namelijk al elfde in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, tweede in de Faun-Ardéche Classic en vierde in de Trofeo Laigueglia. Ook François Bidard, Jaakko Hänninen en Ben Gastauer kunnen bergop lang hun wagonnetje aanhaken. De ervaren Tony Gallopin en sprinter Clément Venturini vervolledigen de selectie.

Selectie flag-fr AG2R Citroën voor Ronde van Catalonië (22-28 maart)
flag-fr François Bidard
flag-fr Clément Champoussin
flag-fr Tony Gallopin
flag-lu Bob Jungels
flag-fi Jaakko Hänninen
flag-fr Clément Venturini
flag-lu Ben Gastauer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.