Trek-Segafredo haalt Jacopo Mosca bij selectie na blessuregolf

woensdag 31 juli 2019 om 18:31
Trek-Segafredo haalt Jacopo Mosca bij selectie na blessuregolf

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Jacopo Mosca sluit zich vanaf morgen aan bij de selectie van Trek-Segafredo, waarvoor hij zal koersen tot het einde van het seizoen. De Italiaan (25) komt over van het continentale D’Amico-UM Tools. In 2016 was hij als stagiair al eens betrokken bij de ploeg.

“Na mijn eerste ervaring met de ploeg drie jaar geleden kijkt ik er erg naar uit om opnieuw het tenue van Trek-Segafredo aan te trekken”, reageerde Mosca in een relaas dat werd uitgegeven door zijn nieuwe ploeg. “Dit is een nieuwe grote kans voor me. Ik ga heel erg mijn best doen en alles geven. Ik heb veel zin in de maand augustus en om te beginnen aan dit laatste deel van het seizoen.”

Tijdens zijn stageperiode bij de ploeg in 2016 reed Mosca de Tour of Utah, de Tour of Britain, waar hij meteen naar de tiende plaats in het klassement reed en de Abu Dhabi Tour. Ook mocht hij aan het grote werk ruiken in enkele Italiaanse semiklassiekers. In de twee volgende seizoenen kwam hij uit voor het ProContinentale Wilier Triestina-Selle Italia en pakte hij de eindzege in de Chinese Tour of Hainan.

Geblesseerde renners
Na het huidige seizoen te zijn begonnen in het continentale circuit volgt nu plotseling de stap naar de WorldTour. “We besloten een extra renner aan onze selectie toe te voegen voor de rest van het seizoen, omdat een aantal renners geblesseerd is”, verklaarde teambaas Luca Guercilena. In zijn team staan Alex Kirsch, Matteo Moschetti en Will Clarke aan de kant. “We willen hun herstel niet in gevaar brengen door ze te snel en te vroeg te laten terugkeren.”

“Sinds Jacopo bij ons kwam als stagiair hielden we hem op de radar en volgden zijn progressie. Hij liet zien een sterke allrounder te zijn en dat is precies waar we naar op zoek waren. Dus we zijn blij om hem opnieuw te verwelkomen in ons team.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.