‘Trek-Segafredo in de markt voor Markus Hoelgaard’
Hoelgaard won in 2019 een rit in de Arctic Race of Norway - foto: Cor Vos
dinsdag 1 juni 2021 om 14:32

‘Trek-Segafredo in de markt voor Markus Hoelgaard’

Markus Hoelgaard kan rekenen op serieuze interesse van Trek-Segafredo. Dat meldt Betsson. Volgens het Noorse medium is het al zo goed als zeker dat Hoelgaard na dit seizoen Uno-X verruilt voor de Amerikaanse WorldTour-formatie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hoelgaard heeft zich dit voorjaar in de kijker gereden bij Trek-Segafredo. Zo werd de 26-jarige Noor onder meer achtste in de E3 Saxo Bank Classic. Ook tekende hij namens de kleine Uno-X-ploeg voor ereplaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne (veertiende), de Amstel Gold Race (negentiende) en de Brabantse Pijl (28ste).

Naar verluidt toonden ook Intermarché-Wanty-Gobert en INEOS Grenadiers interesse bij het management, maar Hoelgaard lijkt te kiezen voor Trek-Segafredo. Daar wordt hij een belangrijke schakel in de voorjaarsploeg rond kopmannen Jasper Stuyven en Mads Pedersen.

Hoelgaard, vorig jaar nog tweede in de Ronde van Luxemburg en in 2018 tweede in de Arctic Race of Norway, reed in het verleden voor de opleidingsploeg van Etixx-Quick-Step en de Noorse continentale ploegen Coop en Joker-Icopal. Sinds 2019 staat hij onder contract bij Uno-X, waar hij nog een contract heeft tot eind 2022.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.