Trek-Segafredo met Mollema en Stuyven in Amstel Gold Race

vrijdag 16 april 2021 om 18:12
Trek-Segafredo met Mollema en Stuyven in Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft de ploeg bekendgemaakt voor de Amstel Gold Race. In de klassieker stelt de Amerikaanse formatie met Bauke Mollema, Milaan-San Remo-winnaar Jasper Stuyen en Toms Skujinš, woensdag vijfde in de Brabantse Pijl, een aantal interessante namen aan het vertrek.

Mollema trekt met ambities naar de Ardense klassiekers, vertelde hij deze week aan WielerFlits. In de maanden in aanloop naar zijn achtste Amstel Gold Race liet de Nederlander zich vaak vooraan zien. Zo was hij zesde in de Tour de La Provence, derde in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, waar hij ook een etappe won, tweede in de GP Industria, zevende in de GP Indurain en schreef hij de Trofeo Laigueglia achter zijn naam. Via Baskenland werkte hij naar de heuvelklassiekers toe.

“Het is niet dat ik nu ineens verwacht dat ik tien overwinningen ga pakken of ineens allemaal grote koersen ga winnen. Ik blijf realistisch. Uiteraard heb ik vertrouwen in mijn niveau en ga ik vooraan meedoen. Maar ik moet pakken wat ik pakken kan. Of ik beter ben dan ik ooit was? Dat weet ik niet. Ik ga al een tijdje mee. In 2011 en 2013 was ik ook echt goed, maar ik voel me de laatste twee en een half jaar wel stukken beter dan ik daarvoor deed”, aldus Mollema.

Lees ook: Bauke Mollema trekt met vertrouwen naar klassiekers: “Ik sta er goed voor”

Naast Mollema brengt Trek-Segafredo ook Jasper Stuyven aan het vertrek. De Belg was dit jaar al winnaar van Milaan-San Remo en reed ook in Dwars door Vlaanderen (tiende) en de Ronde van Vlaanderen (vierde) bij de beste tien. Voor Toms Skujinš wordt dit zijn vijfde deelname aan de Gold Race. De Let was woensdag nog vijfde in de Waalse Pijl. Julien Bernard toonde zich in de Ronde van het Baskenland in de etappe waar Honoré en Černy een 1-2’tje scoorden.

Trek-Segafredo voor de flag-nl Amstel Gold Race 2021
flag-fr Julien Bernard
flag-it Nicola Conci
flag-dk Alexander Kamp
flag-nl Bauke Mollema
flag-lv Toms Skujinš
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns


Ook de vrouwenploeg van Trek-Segafredo kan verschillende troeven uitspelen in de Amstel Gold Race. Lucinda Brand moest in 2018 de zege aan Chantal Blaak laten in de sprint van een kleine kopgroep en ook Elisa Longo Borghini (vijfde in 2017) en Audrey Cordon-Ragot (zesde in 2018) lieten al eens een top 10-klassering in de klassieker optekenen. Longo Borghini won dit seizoen al de Trofeo Alfredo Binda, terwijl Ruth Winder woensdag dan weer zegevierde in de Brabantse Pijl.

Trek-Segafredo Women voor de flag-nl Amstel Gold Race 2021
flag-nl Lucinda Brand
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-au Lauretta Hanson
flag-it Elisa Longo Borghini
flag-us Tayler Wiles
flag-us Ruth Winder

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone