Trek-Segafredo ontslaat Antonio Tiberi na doodschieten kat
foto: Cor Vos
vrijdag 28 april 2023 om 16:11

Trek-Segafredo ontslaat Antonio Tiberi na doodschieten kat

De wegen tussen Antonio Tiberi en Trek-Segafredo scheiden per direct. De Amerikaanse ploeg heeft Tiberi met wederzijds goedvinden ontslagen, zo meldt het team.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gedrag van de renner tijdens zijn schorsing komt niet overeen met onze criteria om hem terug te laten keren in koers”, aldus Trek-Segafredo. “Nu het contract is beëindigd is, is Tiberi vrij om bij een andere ploeg te tekenen.

Die ploeg is waarschijnlijk niet Astana Qazaqstan. La Gazzetta dello Sport schreef eerder al dat de Kazachse ploeg interesse in de Italiaan heeft, maar kwam dar afgelopen week op terug. Logisch ook, want de ploeg van Aleksandr Vinokourov zit vol. Bahrain Victorious zou op pole position liggen. De ploeg uit het Midden-Oosten heeft nog wel ruimte.

Tiberi werd begin dit jaar veroordeeld voor het doodschieten van een kat. De coureur moest van de rechter een boete van vierduizend euro betalen en werd ook door zijn ploeg Trek-Segafredo op de vingers getikt en voor minstens drie weken geschorst. De Italiaan bood daarop zijn excuses aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.