‘Trek-Segafredo rond met Porte, Ciccone en Sosa’

Door , zondag 8 juli 2018 om 15:10
‘Trek-Segafredo rond met Porte, Ciccone en Sosa’

foto: Sirotti

Trek-Segafredo heeft een akkoord bereikt met Richie Porte. Dat meldt Cyclingnews. De Australische kopman komt komende winter over van BMC en tekent bij de Amerikaanse formatie een contract voor twee jaar. Ook Giulio Ciccone en Iván Ramiro Sosa staan op het punt om naar Trek-Segafredo te vertrekken.

Door de transfer van Porte heeft de ploeg van Luca Guercilena de gewenste opvolger voor Alberto Contador in huis. Bij Trek-Segafredo voegt de Aussie zich als kopman naast Bauke Mollema, die hoogstwaarschijnlijk zijn contract zal verlengen bij de Amerikanen. De transfer mag, volgens de UCI-regels, pas na 1 augustus bekendgemaakt worden.

Naar verluidt was ook Aqua Blue Sport in de markt voor Porte, terwijl Trek-Segafredo pogingen deed om Simon Yates los te weken bij Mitchelton-Scott. De Britse klimmer gaat zijn contract verlengen bij de Australische ploeg, aldus Cyclingnews.

Verjonging
Porte is met zijn 33 jaar niet meer de jongste in het peloton. Wel haalt Trek-Segafredo jonge honden in huis met klimmer Giulio Ciccone (23) van Bardiani-CSF en Iván Ramiro Sosa (20), de nieuwe Colombiaanse revelatie van Gianni Savio’s Androni Giocattoli-Sidermec.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Dat 8 juli 2018 om 15:14

Laat het toch keer op keer na zijn potentie waar te maken in een grote ronde. Daarnaast zouden zijn beste jaren toch wel voorbij moeten zijn.

nasibal 8 juli 2018 om 15:24

Porte haal je natuurlijk ook niet om een grote ronde te winnen. Hij kan wel gewoon nog steeds steady top 10 rijden en in kortere rondes meedoen voor de winst.

Daarnaast heeft hij natuurlijk een enorme berg ervaring opgedaan toen hij voor jongens reed die wél grote rondes konden winnen in zijn tijd bij Saxo en SKY. De waarde daarvan moet je niet onderschatten als je wil verjongen in je ploeg.

KimJungPoels 8 juli 2018 om 15:29

Zo dat is een heftige kwaliteitsimpuls op het klimvlak. Sosa zou zomaar eens op WT niveau mee kunnen doen om de winst al volgend jaar bergop. Ciccone is een sterke coureur, al zal hij bij Trek wel minder kansen krijgen. Porte is in rondes van een week gewoon een topper.

Diego99 8 juli 2018 om 15:55

Serieuze versterkingen. Lijken mij goede aankopen

jv88 8 juli 2018 om 17:11

Had Ciccone wel bij ltj willen zien. Gezien de budgetverhoging, Bianchi als fietsleverancier en het het aandeel Italianen schaars is in de ploeg.

kelderfan 8 juli 2018 om 17:58

Ja, die Ciccone bij TLJ was zeker niet verkeerd geweest.
Maar Trek heeft met Porte, Ciccone en Sosa goed ingekocht.

Wilco Gedink 8 juli 2018 om 19:12

Eindelijk een beetje fatsoenlijke knechten voor Mollema.

SCIC 8 juli 2018 om 20:45

Met Ciccone haal je een goede knecht binnen. Sosa lijkt mij meer potentie te hebben en kan wel eens ver komen.

Samlambeej 8 juli 2018 om 21:59

Dat zou Trek eindelijk nieuw leven in blazen.
Porte lijkt mij echt niet gauw af te takelen. Zo ene die na zn carriere Triatlons gaat doen. En door het feit dat hy geen druk programma rijdt zullen Ciccie en Sosa genoeg eigen kansen krijgen.

IlPirata 8 juli 2018 om 22:36

Sosa en Ciccone , Trek doet goede zaken in het hooggebergte zo. Leuke goede sterke renners die bij meer ploegen niet zouden misstaan.

Chaba 8 juli 2018 om 22:48

Goede aankopen! Gedroomde opvolger van Contador, wie Sosa? ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.