Trek-Segafredo versterkt zich met klimtalent Michel Ries

dinsdag 27 augustus 2019 om 16:20
Trek-Segafredo versterkt zich met klimtalent Michel Ries

foto: Giro d'Italia U23

Michel Ries zal de komende twee seizoenen uitkomen voor Trek-Segafredo. De 21-jarige Luxemburger staat te boek als een beloftevolle klimmer. Zo eindigde hij onlangs nog als zevende in de Tour de l’Avenir. “Ik kan me het beste ontwikkelen bij Trek-Segafredo”, aldus Ries, die eerder al stage liep bij de Amerikaanse formatie.

Ries stak vorig seizoen al regelmatig zijn neus aan het venster. Zo werd hij negende in de Giro d’Italia U23 en tiende in de Tour de l’Avenir. Hij reed in het najaar van 2018 al een tijdje in het tenue van Trek-Segafredo. Zo mocht hij als stagiair de Tour of Utah (29e) betwisten. Dit jaar wist de beloftevolle Ries de lijn door te trekken.

Zo won hij in juli een etappe in de Giro Valle d’Aosta, een van de zwaarste beloftenkoersen. Afgelopen zondag werd hij bovendien nog tweede in de afsluitende bergetappe van de Toekomstronde. Op de slotklim naar Le Corbier moest hij zijn meerdere erkennen in de Ecuadoraan Jefferson Cepeda, maar hij wist nog wel één plaatsje te stijgen in het klassement.

Twee dagen later tekent Ries een contract bij een WorldTour-team. “Ik was vorig jaar als stagiair al onder de indruk van de professionaliteit binnen de ploeg. Ik hoop volgend jaar nog beter te worden. Het is echt een droom dat ik nu deel uitmaak van Trek-Segafredo”, aldus Ries. Voor zijn toekomstige werkgever is het alweer de zesde aanwinst voor 2019.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.