Trek-Segafredo versterkt zich ook met tijdrittalent Tiberi

vrijdag 27 september 2019 om 09:00
Trek-Segafredo versterkt zich ook met tijdrittalent Tiberi

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo zal vanaf 2021 kunnen rekenen op de tijdritkwaliteiten van Antonio Tiberi. De regerend wereldkampioen bij de junioren heeft een contract getekend voor twee seizoenen. Gisteren wisten we al te melden dat Quinn Simmons rechtstreeks de stap maakt van de junioren naar de Amerikaanse ploeg.

Maar om terug te komen op Tiberi. De 18-jarige Italiaan werd afgelopen maandag de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Het verschil met de nummer twee – Enzo Leijnse – was aan de streep slechts acht seconden, maar het daadwerkelijke verschil tussen beide junioren was een stuk groter.

Tiberi kampte enkele seconden na de start namelijk met mechanische pech. De jonge Italiaan verloor minstens een halve minuut, maar de tijdritspecialist wist zijn kalmte te bewaren. De Italiaan wist vervolgens een ijzersterke tijdrit af te leveren in en rond Harrogate, wat zelfs genoeg bleek voor goud.

“Ik ben wereldkampioen, maar ik kan nog steeds niet geloven wat ik heb gedaan”, zo liet hij na afloop weten. WorldTour-formatie Trek-Segafredo ging al snel over tot actie, waardoor Tiberi vanaf 2021 zal koersen voor de ploeg van onder meer Bauke Mollema. De jongeling zal volgend jaar nog uitkomen voor de gerenommeerde opleidingsploeg Team Colpack.


Wereldkampioen Simmons tekent contract bij Trek-Segafredo 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.