Trek-Segafredo wil Contador behouden
donderdag 8 juni 2017 om 11:18

Trek-Segafredo wil Contador behouden

Trek-Segafredo hoopt dat Alberto Contador in 2018 voor de ploeg behouden blijft. Dat vertelt teammanager Luca Guercilena aan Cyclingnews. Contador heeft een aflopend contract bij de Amerikaanse formatie, maar Guercilena hoopt langer met zijn kopman samen te kunnen werken.

De 34-jarige Spanjaard tekende vorig jaar een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Volgend seizoen richt hij zich waarschijnlijk op de Giro d’Italia, maar het is onzeker of hij daarna het seizoen afmaakt. Guercilena houdt Contador graag bij de ploeg. “De keuze is aan hem. We zouden graag nog een jaar met hem samen willen werken dus we kijken naar de opties. Ongeacht hoe de Tour de France zal verlopen, denk ik dat hij van waarde kan zijn. Hij is een echte leider, daar hou ik van.”

Met de Tour in aantocht, begint de transfercarrousel langzaam op gang te komen. Bij Trek-Segafredo maken ze zich nog niet druk. “We hebben op dit moment twintig renners voor volgend seizoen onder contract. Dat is best veel en dat is de reden dat we geen haast hebben om actie te ondernemen”, aldus Guercilena. “We zitten in de gelukkige situatie dat onze sponsoren zich tot 2020 vastgelegd hebben. We hebben zelf de regie en denken na over de renners waar we mee willen verlengen en verkennen de markt.” Zowel Bauke Mollema als Boy van Poppel hebben al een contract voor volgend seizoen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2017 11:24
Ookal wint Contador niks, hij is met zijn koershouding en Naam al de moeite waard om te behouden. Alhoewel het mij mooi lijkt om het toch nog 1 jaar te zien knallen zoals dat vroeger ging.
8 juni 2017 12:01
Volgend jaar Giro en Vuelta lijkt me. Die blijft wel bij Trek.
8 juni 2017 12:13
Bokkema
edit redaxtie geen verbasteringen svp
volgend jaar weer naar de Tour dus. Bert zal toch niet weer in de Giro-Tour val trappen?
8 juni 2017 12:59
Kruijswijk vs. Contador in de laatste week van de 101ste Giro en daarachter minuten niets, dat zou toch prachtig zijn.
8 juni 2017 13:20
De Giro-Vuelta dubbel is wel zijn beste kans om nog met een winst in een grote ronde af te sluiten, en dat gunnen we zo'n renner wel!
(nu eerst maar eens zien wat hij deze tour kan! he vertrouwen van Trek zal hem in iedergeval deugd doen.)
8 juni 2017 15:22
Toch zag Bertje er gisteren moe en ouder uit, na de tijdrit. Hopelijk fietst hij vandaag iets frisser. Mooie positie voor Trek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.