Trentin kent ploeggenoten voor Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 14:09

Trentin kent ploeggenoten voor Ronde van Vlaanderen

Mitchelton-Scott is klaar voor de Ronde van Vlaanderen. De Australische WorldTour-ploeg rekent vooral op Europees kampioen Matteo Trentin. De Italiaan krijgt steun van onder meer Michael Hepburn en man in vorm Jack Bauer.

Wat verwacht de 29-jarige Trentin van aankomende zondag? De Italiaan is de laatste weken uitstekend op dreef. Zo eindigde hij in Milaan-San Remo, de E3 BinckBank Classic én Gent-Wevelgem bij de eerste tien. “De vorm is goed”, is dan ook zijn logische conclusie. “Ik ben goed hersteld van een veeleisende Gent-Wevelgem.”

“Ik zat elke wedstrijd mee vooraan, maar het ontbrak me aan geluk. Ik hoop komende zondag wél wat meeval te hebben. Het belangrijkste is echter dat ik een goede dag heb”, aldus Trentin. Hij zal in de finale wellicht kunnen rekenen op Jack Bauer, die een goede indruk maakte in Gent-Wevelgem én Dwars door Vlaanderen.

Jong geweld 
Verder heeft Mitchelton-Scott met Edoardo Affini en Robert Stannard twee jonge renners geselecteerd. De selectie wordt aangevuld met Michael Hepburn, Christopher Juul-Jensen en Luka Mezgec. “Iedereen heeft vertrouwen in Matteo”, aldus ploegleider Laurenzo Lapage. “Hij is onze man voor zondag.”

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-it Edoardo Affini
flag-nz Jack Bauer
flag-au Michael Hepburn
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-si Luka Mezgec
flag-au Robert Stannard
flag-it Matteo Trentin

Overige selecties flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Lotto Soudal
flag-de Team Sunweb
flag-be Corendon-Circus

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.