Trentin over Italiaanse equipe: “We moeten als team opereren”

Trentin over Italiaanse equipe: “We moeten als team opereren”

Foto: Sirotti

zaterdag 23 september 2017 om 16:08

Matteo Trentin is bezig aan de beste weken uit zijn carrière. In de voorbije Vuelta a España won hij maar liefst vier etappes, terwijl hij in de GP Primus Classic indruk maakte door iedereen uit het wiel te knallen. Het maakt hem tot een van de favorieten voor de regenboogtrui. Binnen de Italiaanse ploeg zijn er echter meerdere kapers op de kust. “We moeten komende zondag echt als team functioneren”, is dan ook de boodschap van Trentin in een vraaggesprek met Cyclingnews.

Met de aanwezigheid van sprinter Elia Viviani, GP-Montréal winnaar Diego Ulissi en toptalent Gianni Moscon ligt muiterij op de loer. Trentin erkent dat dit een aandachtspunt is binnen La Squadra Azzurra. “We moeten werken aan het vergroten van de teamgeest. We kunnen dan wel niet rekenen op een renner van het kaliber Sagan, Matthews of Van Avermaet, maar we hebben een zeer sterke ploeg in de breedte.”

Waar Trentin jarenlang te boek stond als luxehelper die af en toe (met succes) voor eigen kans ging, heeft hij de laatste weken een transformatie ondergaan naar een heuse kopman. Volgens de Italiaan is dit vooral een mentale omslag. “De wattages die ik op dit moment trap, zijn even hoog als die van een paar jaar geleden. Het grote verschil is dat de ploeg mij in de Vuelta de kans gaf om te denken en rijden als kopman. Ik weet nu hoe het is om een leider te zijn.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

ikbenprocycling 23 september 2017 om 19:27

Ik vrees dat we vele uren lang gaan kijken naar het bekende kat (peloton)-muis (groepje vluchters) scenario waarna massasprint volgt. Het is te hopen dat Dumoulin met een bizarre ITT bij de muizen terecht kan komen uiterlijk 25km voor de meet, dan kan hij daar na enig herstel nog tussenuit proberen te muizen in de laatste 7,5 km voor bizarre ITT nr. 2. Anders moet van Poppel de meubels redden voor NL. Oja, in het muizengroepje zou een afstopnederlander fijn zijn, Terpstra ?

LutsenkoFan 23 september 2017 om 21:34

Zit geen knecht in het Italiaanse team. Daarnaast heeft bijna iedere renner bij italie voorkeur op een andere type koers.

Trentin/Colbrelli hoopt er vooral bij te zitten als de toppers gaan. Viviani hoopt er nog aan te hangen na de laatste col.
Van Moscon mag het zo zwaar als het kan, Ulissi/Bettiol zal het op een poging willen laten uitvallen.

De knechten Bennati en Puccio.. zijn niet goed genoeg om er bij de laatste 50 km nog bij te zitten, de fase waar een knecht heel belangrijk is. De Marchi zou wel zo iemand kunnen zijn maar ik zie die eerder zelf demarreren dan knechten. Over Colbrelli en Bettiol nog maar te spreken….

Ik ben benieuwd over hun samenwerking, en of dat überhaupt nodig is natuurlijk.
Bij de junioren werd ook gesproken over een slechte samenwerking maar daar zag ik juist goede samenwerking. Ze zaten goed bij elkaar en uiteindelijk met 3 man voorop en 2 man podium zonder topfavoriet.

Daarnaast vind ik dat Italië zijn wielrennen toch op orde heeft ook al ontbreekt een WT ploeg. Maar denk dat het niet meer zo lang gaat duren voordat we die terug gaan vinden. Potentiële sponsoren zullen ook wel iets van dit WK meekrijgen.

Een aantal jaren terug hadden ze trouwens wel 2 WT ploegen maar veel toppers hadden ze niet op Nibali na. Nu zo’n 6/7 jaar later kunnen ze weer op elk terrein meedoen. Hoop dat Spanje ook deze kant op gaat want bij Junioren/Beloften is het daar nog erg mager. Ja ze hebben wel eens een uitschieter maar na Landa houdt dat op het moment ook wel op. Raul Alarcon mag verassen natuurlijk ;)

peervaneynthoven 23 september 2017 om 21:50

Trentin, de man met de onverwachte en grootste progressie in een seizoen bij de laminaat leggers?

EddyB1958 23 september 2017 om 22:58

@ Peer,mij lijk het dat Trentin vooral sinds hij zijn overstap naar Orica heeft bekendgemaakt,beter is beginnen te rijden…

schipperaar 24 september 2017 om 12:41

Dit verwacht niemand natuurlijk, als team opereren, je moet er maar opkomen en ook nog de rest op een idee brengen.
Zou ie ook in het hotel van Patrick slapen ipv op die doorgelegen matrassen in het povere italiaanse hotel?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair