Trentin verklaart tactiek: “Pure sprinters zo lastig mogelijk maken”
foto: Cor Vos
donderdag 7 februari 2019 om 16:49

Trentin verklaart tactiek: “Pure sprinters zo lastig mogelijk maken”

Matteo Trentin kende een 2018 van vallen en opstaan, maar de Italiaan van Mitchelton-Scott lijkt weer helemaal de oude. De Europees kampioen won namelijk de tweede etappe van de Ronde van Valencia. “Ik kan nu wat relaxter toewerken naar de klassiekers”, zo liet hij in het flashinterview weten.

Trentin spurtte in badplaats Alicante sneller dan Nacer Bouhanni en Ben Swift. Op papier snellere renners als Dylan Groenwegen en Alexander Kristoff kwamen er niet aan te pas. “We hadden met Astana een plan”, aldus Trentin. “We wilden het de pure sprinters zo lastig mogelijk maken. Dat is aardig gelukt.”

Yates en Chaves op kop 
Dat het Mitchelton-Scott menens was, bleek wel op de laatste klim van de dag: de Alto de Carrasqueta. “Esteban Chaves en Mikel Nieve leverden fantastisch werk. Daarna reed ook Christopher Juul-Jensen op kop, en zelfs Adam Yates deed zijn werk.” Door het opgelegde tempo moest onder meer Groenewegen moeite doen om terug te keren.

De Italiaan moest het vervolgens nog wel afmaken in de sprint. “Ik koos voor het wiel van Bouhanni, en begon mijn sprint op volle snelheid”, analyseert hij de laatste honderden meters. “Ik wilde echt goed aan het seizoen beginnen, aangezien ik vorig jaar een slechte start had door pech en blessures”, aldus Trentin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.