Tro-Bro Léon maakt deelnemende ploegen bekend
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 6 mei 2021 om 14:20

Tro-Bro Léon maakt deelnemende ploegen bekend

De organisatie van Tro-Bro Léon heeft vandaag bekendgemaakt welke ploegen zullen deelnemen aan de eerstvolgende editie van de wedstrijd. Zes WorldTeams en elf ProTeams staan op zondag 16 mei aan de start van de koers over onverharde wegen.

AG2R Citroën, Cofidis, Groupama-FDJ, Intermarché-Wanty-Gobert, Lotto Soudal en EF Education-Nippo zijn de WorldTeams met een uitnodiging op zak. Om het in perspectief te plaatsen: twee jaar geleden deden er maar twee ploegen van het hoogste niveau mee aan de Bretoense wedstrijd.

De elf Proteams zijn Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic, B&B Hotels p/b KTM, Burgos-BH, Delko, Rally Cycling, Bingoal Pauwels Sauces WB, Total Direct Energie, Equipo Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi en Uno-X.

Tot slot hebben ook vier continentale formaties – St Michel-Auber 93, Xelliss-Roubaix Lille Métropole, Team Riwal en BEAT Cycling – een wildcard ontvangen voor de 37ste editie van Tro-Bro Léon. Vorig jaar ging de wedstrijd niet door vanwege de coronacrisis, in 2019 ging de zege naar de Italiaan Andrea Vendrame.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.