Trofeo Città di San Vendemiano, Van der Breggen, Vorganov, Tankink
foto: WielerFlits
zondag 22 april 2018 om 20:00

Trofeo Città di San Vendemiano, Van der Breggen, Vorganov, Tankink

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits meerdere nieuwtjes. Vandaag onder andere de beloftenkoers Trofeo Città di San Vendemiano, een winnares die even de tijd neemt voor het thuisfront, Bram Tankink en de laatste uitslagen van .2-wedstrijden.

Beloftevolle Alberto Dainese in voetsporen van Modolo, Moscon en Basso

In Italië streden vandaag de talenten van de toekomst tegen elkaar in de Trofee van de stad San Vendemiano, dat gelegen is in de regio Veneto, provincie Treviso. De overwinning in deze UCI 1.2U-wedstrijd voor beloften ging naar Alberto Dainese. De 20-jarige coureur van Zalf troefde Francesco Romano (20 jaar, Colpack) en Francesco Di Felice (21 jaar, Gallina Colosio) af.

De Italiaan voegt zich in een rijtje met Nicola Conci (Trek-Segafredo), Simone Consonni (UAE Emirates) en Gianni Moscon (Sky), die de laatste drie edities op hun naam schreven. Ook Sacha Modolo, Simon Clarke en Ivan Basso staan op de erelijst. Caleb Ewan eindigde er in 2014 als tweede.


Lief beeld van Van der Breggen

Anna van der Breggen nam na haar overwinning in Luik-Bastenaken-Luik even tijd voor haar familie. Ook voor haar hond nam de draagster van de paarse trui, als leidster in het klassement van de Women’s World Tour de tijd. Het leverde dit schattige beeld op na de aankomst, geschoten door WielerFlits-verslaggever Youri IJnsen.


Blessures voor Bettiol, Navarro en Warbasse na Luik

Tijdens de live-uitzending van Luik-Bastenaken-Luik waren enkele gevallen renners te zien. In het communiqué dat na afloop verspreid is door de organisatie, staat de stade opgesomd. Alberto Bettiol van BMC lag akelig op de grond. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij zijn linker sleutelbeen gebroken. Hij is voor scans naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij mogelijk Dani Navarro (Cofidis) tegengekomen. De Spanjaard had een wond aan zijn linkerknie opgelopen, die gehecht moest worden in het ziekenhuis van Luik. Amerikaans kampioen Larry Warbasse van Aqua Blue Sport botste tegen een obstakel op de weg. Het verdict; een kneuzing aan de linker elleboog.


Vorganov, Hagen, Wirtgen en Cullaigh juichen op .2-niveau

Er waren dit weekend diverse UCI-wedstrijden van het laatste profniveau. Zo ging in Turkije de eindzege in de Tour of Mersin (2.2) naar voormalig profwielrenner Eduard Vorganov. De Rus komt tegenwoordig uit voor het continentale Minsk Cycling Club uit Wit-Rusland. Hij greep in de derde rit de macht, nadat eerder ook ex-profs Pozdnyakov en Samoilou etappes wonnen. In de Franse rittenkoers Tour du Jura (2.2) ging de eindoverwinning naar Joker Icopal-renner Carl Fredrik Hagen. De slotrit was een prooi voor de Luxemburger Tom Wirtgen van AGO-Aqua Service. De Rutland-Melton Cicle Classic (1.2) in Groot-Brittannië ging naar thuisrijder Gabriel Cullaigh van de Wiggins-ploeg.

In Nederland werd vandaag nog op nationaal niveau gekoerst. Dion Beukeboom, zaterdag nog derde in de Arno Wallaard Memorial, boekte een overwinning in de Omloop van de Glazen Stad. Bas van der Kooij en Nick van der Meer mochten mee het podium op.


Recordhouder Tankink neemt afscheid een knipoog

Bram Tankink is bezig aan zijn afscheidstournee. De 39-jarige renner van LottoNL-Jumbo is sinds vandaag de recordhouder met liefst vijftien deelnames aan Luik-Bastenaken-Luik. Vandaag startte hij met nummer 195, waarna hij ook nog eens als 95e over de finish kwam.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 april 2018 23:11
Het schijnt dat V/d Breggen ook nog naar wat mensen heeft gezwaaid en geglimlacht.
23 april 2018 00:18
@ xistnc
Echt lief!
23 april 2018 07:04
Heeft Jungels nog iets liefs gedaan waar we niet van weten?
23 april 2018 08:00
Wat een prachtige foto idd! Moment van de dag voor mij hoor. Wat een niveau...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.