Trouwe kracht Florian Vachon begint aan laatste profseizoen

woensdag 4 december 2019 om 19:12
Trouwe kracht Florian Vachon begint aan laatste profseizoen

Florian Vachon (m) - foto: Cor Vos

Florian Vachon rijdt nog één seizoen in het profpeloton en hangt dan zijn fiets aan de wilgen. De Franse renner heeft er dan dertien jaar in het profcircuit opzitten, waarvan liefst elf jaar bij Arkéa Samsic.

Vachons afscheid werd vandaag bekendgemaakt door Arkéa Samsic via een uitgebreid vraaggesprek op de ploegsite. De Franse renner, die in januari 35 jaar wordt, behaalde tot op heden tien UCI-zeges, onder andere een etappe in het Critérium International. Binnen de ploeg heeft hij vooral de rol van wegkapitein. Ook helpt hij met zijn jarenlange ervaring de jongere renners in hun ontwikkeling.

Over het aantrekken van renners als Nairo Quintana, Nacer Bouhanni en Diego Rosa, zegt Vachon: “We hadden Warren Barguil al als geweldige leider en het team wordt alleen maar sterker. Ik heb het team in tien jaar steeds verder zien groeien. Het team verandert en boekt vooruitgang. Dat is een goed teken. De moderne wielersport is veranderd. Het is nodig de lat steeds hoger te leggen om competitief te blijven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.