Tudor Pro Cycling ontvangt een van de drie wildcards voor de Giro d’Italia
Arvid De Kleijn van Tudor wint in de Deutschland Tour 2023 - foto: Tudor
dinsdag 23 januari 2024 om 11:37

Tudor Pro Cycling ontvangt een van de drie wildcards voor de Giro d’Italia

Organisator RCS heeft bekendgemaakt welke ploegen een wildcard krijgen voor de komende Giro d’Italia. Israel-Premier Tech en Lotto Dstny kregen een automatische uitnodiging, maar die laatste ploeg ziet af van deelname. Daarom bleven er drie plekken over, die ingevuld worden door de volgende teams: VF Group-Bardiani CSF-Faizanè, Polti-Kometa en Tudor Pro Cycling.

VF Group-Bardiani CSF-Faizanè en Polti-Kometa (de opvolger van EOLO-Kometa) zijn vaste waarden in de Giro d’Italia. Polti-Kometa was voor het eerst van de partij in 2021, toen het team de stap naar het ProContinental-niveau maakte. Sindsdien was het Italiaanse team er elk jaar bij. VF Group-Bardiani CSF-Faizanè kan al tientallen jaren steevast rekenen op een uitnodiging van de Giro-organisatie.

Wel Tudor, geen Corratec-Vini Fantini
De grote nieuwkomer is Tudor. De Zwitserse formatie, die sinds vorig jaar in het profpeloton te zien is, maakt haar debuut in de Ronde van Italië. “Dit is een heel trots moment voor mij en het hele team”, zegt Fabian Cancellara, de eigenaar van het team. “Ik heb geweldige herinneringen aan mijn eigen deelnames aan de koers, ook al heb ik er nooit kunnen winnen. Ik kan niet wachten om Tudor een actieve rol te zien spelen in deze koers en wil RCS bedanken voor hun vertrouwen.”

Met Arvid de Kleijn, Rick Pluimers en Maikel Zijlaard rijden er drie Nederlanders voor Tudor. Verder beschikt de ploeg over onder meer Michael Storer, Alberto Dainese en Matteo Trentin. Het is nog niet duidelijk hoe de Giro-selectie van het team eruit zal zien. Eerder ontving de ploeg van Cancellara ook al een wildcard voor Parijs-Nice.

Corratec-Vini Fantini, dat in 2023 van de partij was in de Giro, valt door de aanwezigheid van Tudor buiten de boot. Etienne van Empel zullen we dus niet zien bij de Grande Partenza in Veneria Reale.

Lotto Dstny ziet af van deelname
Israel-Premier Tech is dus het vierde ProTeam in de komende Giro d’Italia. De Israëlische ploeg kon een uitnodiging niet ontgaan, aangezien zij in 2023 als tweede eindigden in de UCI-ranglijst voor ProTeams. Lotto Dstny werd zelfs eerste in dat klassement, maar heeft ervoor gekozen om de Ronde van Italië over te slaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.