Turgis rondt ploegenspel Cofidis perfect af in Frankrijk
Foto: Sirotti
zaterdag 19 maart 2016 om 16:51

Turgis rondt ploegenspel Cofidis perfect af in Frankrijk

Anthony Turgis (Cofidis) heeft de Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De Fransman profiteerde van het overtal van Cofidis in de finale en soleerde naar de overwinning. Het is de derde profzege voor de pas 21-jarige renner.

Het duurde vandaag lang voordat een kopgroep een noemenswaardige voorsprong kreeg. Er werd slag om slinger gedemarreerd, maar aanvallers werden steeds snel ingerekend. Pas op 50 kilometer van het einde had een groep voor het eerst meer dan een minuut voorsprong. Dit alles zorgde voor een zware koers.

Acht renners raakten uiteindelijk weg, waarvan maar liefst vijf van Cofidis: Loïc Chetout, Hugo Hofstetter, Florian Sénéchal, Kenneth Vanbilsen en Anthony Turgis. De overige drie waren Yoann Offredo (FDJ), Kévin Ledanois (Fortuneo-Vital Concept) en Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen – Baloise).

In de finale probeerden de Cofidis-renners één voor één van de rest af te geraken. Eerst deed Chetout een poging, maar hij raakte niet weg. Een aanval van Sénéchal kende daarna evenmin succes, maar Turgis  wist even later wél weg te blijven.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2016 19:07
Als ze in SanRemo niet kunnen winnen dan hier maar.
19 maart 2016 19:12
De nummer 12 op 7 minuten gereden, mooie machtsvertoning van Cofidis.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.