Turkse bond: ‘Fysiek gehandicapte burger liep ondanks waarschuwingen het parcours op’
Ter illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 12 april 2022 om 13:30

Turkse bond: ‘Fysiek gehandicapte burger liep ondanks waarschuwingen het parcours op’

De val in de tweede etappe van de Ronde van Turkije waarbij meerdere renners gewond raakten, werd veroorzaakt doordat een fysiek gehandicapte burger ondanks alle voorzorgsmaatregelen en waarschuwing het parcours op ging. Dat laat de Turkse wielerbond weten in een statement.

De gezondheidstoestand van de betrokkenen bij het ongeval wordt door de Turkse wielerbond op de voet gevolgd, laat zij weten in de verklaring. “Het incident gebeurde doordat een lichamelijk gehandicapte burger ondanks alle voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen het parcours op ging. Naast de renners werd ook de politieagent die de voetganger van de weg trachtte te halen door het ongeval getroffen.”

Vanwege de sterke zijwind die tijdens de etappe opstak, gebruikten de renners op dat moment de hele breedte van de weg, schrijft de bond. “Helaas gebeurde er een triest ongeval ondanks alle maatregelen. De internationale betrokkenen en getuigen van het incident verklaarden dat ondanks dit ongelukkige en trieste ongeval, de veiligheidsmaatregelen die in de organisatie zijn genomen op het hoogste niveau staan.”

Bij het ongeval raakte onder anderen Nacer Bouhanni gewond. De sprinter van Arkéa Samsic kon de wedstrijd niet voortzetten en werd na de val naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar bracht nader onderzoek een breuk van de eerste halswervel aan het licht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.