‘Tussenkomst zaakwaarnemer De la Cruz kost Elissonde Vuelta’

maandag 26 augustus 2019 om 14:02
‘Tussenkomst zaakwaarnemer De la Cruz kost Elissonde Vuelta’

foto: Cor Vos

Kenny Elissonde tast weliswaar nog altijd in het duister waarom hij op het laatste moment werd vervangen door David De la Cruz in de Vuelta-selectie van Ineos. Volgens het Franse L’Équipe is daar echter een tussenkomst van de zaakwaarnemer van de Spanjaard aan voorafgegaan.

Elissonde maakte aanvankelijk deel uit van de acht renners tellende selectie van Ineos, waar Wout Poels en Tao Geoghegan Hart waren aangewezen als kopmannen. Even later werd echter bekend dat de Fransman zijn plekje in het team moest afstaan aan thuisrijder David De la Cruz. Elissonde tastte evenwel in het duister waarom hij was vervangen en liet weten niet de achterliggende reden te weten van het besluit van de ploegleiding.

“Ik reisde woensdag de hele dag, maar ik kreeg die avond een telefoontje van Fran Millar (de CEO van Team Ineos, red). Zij liet me weten dat de ploeg op het laatste moment de selectie wijzigde. Er was iets veranderd, wat betekende dat De la Cruz toch zou meedoen. Ik weet niet wat zich achter de schermen heeft afgespeeld”, liet de Franse wielrenner eerder al weten in een korte reactie aan Cyclingnews.

Zaakwaarnemer
Volgens L’Équipe is een tussenkomst van de zaakwaarnemer van De la Cruz Giuseppe Acquadro voorafgegaan aan de opmerkelijke ‘wissel’. De Italiaan, die eveneens de belangen behartigt van o.a. Egan Bernal, Nairo Quintana en Richard Carapaz, zou een goede vriend zijn van Ineos-baas Dave Brailsford, met wie hij al meermaals zaken deed. Acquadro zou hem hebben verzocht zijn Spaanse poulain op te nemen in de Vuelta-selectie.

De la Cruz is immers nog altijd op zoek naar een plekje voor 2020 na een afwijzing van Movistar. Kortom, de renner moet wedstrijdmeters maken om zichzelf te verkopen. Die tussenkomst van zijn zaakwaarnemer zou Elissonde zijn plekje hebben gekost. De Fransman op zijn beurt lijkt intussen op weg naar Trek-Segafredo. Bij de Amerikaanse ploeg moet hij onder anderen Vincenzo Nibali aan successen helpen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.