Twaalf WorldTeams aan het vertrek van de Scheldeprijs
foto: Cor Vos
woensdag 9 maart 2022 om 12:00

Twaalf WorldTeams aan het vertrek van de Scheldeprijs

De Scheldeprijs heeft de deelnemende ploegen voor de manneneditie van 2022 bekendgemaakt. Het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters, dat dit jaar op 6 april verreden wordt, mag twaalf WorldTeams verwelkomen. Daarnaast starten er negen ProTeams en drie Continentale formaties.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Uiteraard zijn de Belgische WorldTeams Lotto Soudal en Quick-Step Alpha Vinyl van de partij, evenals ProTeam Alpecin-Fenix. Laatstgenoemde ploeg verdedigt haar titel, aangezien Jasper Philipsen in 2021 als eerste over de streep kwam in Schoten. De Belg klopte destijds Sam Bennett en Mark Cavendish, beiden van Deceuninck-Quick Step.

Het Nederlandse BEAT Cycling, het Ierse EvoPro en het Belgische Minerva zijn de continentale teams aan de start. Minerva is de nieuw opgerichte ploeg waar onder meer Stefano Museeuw en Thomas Joseph voor uitkomen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.