Twee aanwinsten voor Telenet Baloise Lions

vrijdag 10 april 2020 om 13:14
Twee aanwinsten voor Telenet Baloise Lions

Daan Mariën (l) en Jelle Looijen (r) - foto: Telenet Baloise Lions

Telenet Baloise Lions heeft de komst van twee nieuwe beloften aangekondigd. De 21-jarige Belg Daan Mariën en de 19-jarige Nederlander Jelle Looijen komen de ploeg versterken, nadat zij de afgelopen winter als beste twee renners uit de fysieke testen bij Energy Lab kwamen.

De ploeg hoopt beide renners al in het wegseizoen in te kunnen zetten. De 21-jarige Mariën komt uit Balen en volgt een studie burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. “Afgelopen jaar ben ik me meer beginnen toeleggen op duursporten en betwistte ik ook al een duatlon”, vertelt hij.

Ook de 19-jarige Looijen (een streekgenoot van Lars van der Haar) is relatief nieuw in de veldritsport. “Ik heb al wel wat ervaring in het mountainbiken, maar fiets nog niet zo enorm lang. Aan motivatie ontbreekt het me in ieder geval niet”, vertelt hij.

Het is nog onduidelijkheid wanneer Telenet Baloise Lions zijn eerste wegwedstrijd kan rijden. De ploegstage in Mallorca eind april is geschrapt, net als de wedstrijden in mei (waaronder de Luxemburgse rittenkoers Flèche du Sud).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.