Twee Belgen naar het Nederlandse BEAT Cycling
Jules Hesters - foto: Cor Vos
vrijdag 6 november 2020 om 19:01

Twee Belgen naar het Nederlandse BEAT Cycling

Jules Hesters en Jordy Bouts rijden volgend jaar voor BEAT Cycling, een Nederlandse ploeg van continentaal niveau. De 21-jarige Hesters komt over van EFC-LR Vulsteke, terwijl Bouts de overstap maakt van Tarteletto-Isorex.

Hesters heeft zijn sporen tot nu toe verdiend op de piste, maar zal zich bij BEAT ontwikkelen als sprinter op de weg. “Jules is een heel rappe renner”, vertelt ploegmanager Geert Broekhuizen tegen WielerFlits.

“Hij is nog heel jong en we willen hem ontwikkelen als sprinter, voornamelijk in nationale koersen en UCI 1.2-wedstrijden. Hij moet daarin nog veel leren. Jules werd onlangs nog Europees beloftenkampioen afvalkoers op de baan, voor de derde keer op rij. Dat toont aan dat hij rap is, maar we hebben geen baanplannen met hem.”

Jordy Bouts (24) krijgt bij BEAT de kans in het Ardense werk. De Nederlandse ploeg ziet in de coureur uit Hofstade een allrounder, die in meerdere koersen kan scoren. Op het BK werd hij dit najaar 67ste en ook in de Antwerp Port Epic (28e) en de Druivenkoers (34e) reed hij zich in de kijker.

Coolen en Museeuw
Eerder maakte BEAT al bekend dat het de contracten van Yves Coolen en Stefano Museeuw verlengt. Daarmee staan vier Belgische renners onder contract voor 2021. “Wij richten ons als ploeg op de Benelux en we hebben ook veel leden uit België. Daarom kijken wij naar renners uit Nederland en Vlaanderen”, legt de ploeg uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.