Twee bergetappes en ijzersterk deelnemersveld in nieuwe UAE Tour
foto: UAE Tour
donderdag 20 december 2018 om 11:46

Twee bergetappes en ijzersterk deelnemersveld in nieuwe UAE Tour

De nieuwe UAE Tour pakt uit met twee bergetappes. Dat is vandaag bekendgemaakt op het Yas Marina Circuit, het Formule 1-circuit van Abu Dhabi. De WorldTour-rittenkoers is een fusie tussen de Abu Dhabi Tour en de Dubai Tour.

De zevendaagse ronde begint op zondag 24 februari met een ploegentijdrit van 16 kilometer op het eiland van Hudariyat. De tweede etappe is gemaakt voor de sprinters. Op dag drie kunnen de klimmers zich opmaken voor de etappe met de traditionele finish op de Jebel Hafeet (10,8 km aan 6,6%).

Etappe vier voert het peloton naar de Hatta Dam, waar een oplopende finish te wachten staat. Hier zullen de klassiekerrenners strijden met de sterke sprinters. Een dag later is het weer aan de rappe mannen, om op de voorlaatste dag te eindigen op Jebel Jais, een nieuwe klim die pas net geasfalteerd is. Op de top van de klim ligt een skistation, maar zo hoog (bijna 1800 meter boven zeeniveau) zullen de renners niet gaan. Op de slotdag ligt een vlak parcours te wachten op de spurters.

IJzersterk deelnemersveld
De UAE Tour kan pronken met een ijzersterk deelnemersveld. Alle achttien WorldTour-ploegen komen naar het Midden-Oosten afgereisd. Daarnaast worden nog twee ProContinentale teams uitgenodigd. Chris Froome en Tom Dumoulin bevestigden hun komst in een videoboodschap, terwijl ook wereldkampioenen Alejandro Valverde en Rohan Dennis aan de start staan. Ook de namen van Vincenzo Nibali, Elia Viviani en Marcel Kittel zijn aangekondigd.

De organisator van de Giro d’Italia, RCS Sport, heeft ook de leiding in handen bij deze UAE Tour. De koers staat op het programma van 24 februari tot en met 2 maart.

flag-ae UAE Tour 2019 (24 februari-2 maart)
Etappeschema
Etappe 1: Hudariyat Island – Hudariyat Island (16 km, TTT)
Etappe 2: Yas Mall – Abu Dhabi (184 km, sprint)
Etappe 3: Al Ain – Jebel Hafeet (177 km, berg)
Etappe 4: Dubai – Hatta Dam (205 km, heuvel)
Etappe 5: Sharjah – Khor Fakkan (181 km, sprint)
Etappe 6: Ajman – Jebel Jais (160 km, berg)
Etappe 7: Dubai – Dubai (154 km, sprint)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.