Twee op rij voor Sam Bennett in Ronde van Turkije

woensdag 17 april 2019 om 13:49
Twee op rij voor Sam Bennett in Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

Sam Bennett blijft maar winnen in de Ronde van Turkije! De Ier van BORA-hansgrohe wist op indrukwekkende wijze naar de ritzege te snellen. Hij versloeg na een lastige finale zijn ploeggenoot Felix Großschartner en Jhonatan Restrepo.


Sam Bennett en Fabio Jakobsen streden gisteren voor de eerste ritzege in de Ronde van Turkije. Het was de Ierse sprinter die als winnaar uit de bus kwam. De renner van BORA-hansgrohe mocht dan ook als leider beginnen aan de tweede etappe naar Eceabat. Het venijn zat hem in de staart, aangezien de laatste kilometers flink bergop liepen.

Net als gisteren kleurde de kopgroep internationaal. Sport Vlaanderen-Baloise-renner Thimo Wellens kreeg het gezelschap van Mauricio Moreira, Lucas De Rossi, Liam Bertazzo, Emerson Oronte, Ricardo Mestre en Halil Dogan. Deze zeven koplopers kregen meer dan vier minuten cadeau, maar het peloton had de situatie onder controle.

Favoriet Ewan valt, maar kan weg vervolgen 
De etappe kabbelde wat voort, tot de koers werd opgeschrikt door een valpartij van Caleb Ewan. De Australische sprinter – misschien wel dé topfavoriet voor de dagzege – leek zelfs even de strijd te moeten staken. De renner van Lotto Soudal stapte uiteindelijk weer op de fiets, al was zijn pols wel stevig ingepakt.

Ewan wist niet veel later weer aan te sluiten bij het peloton, dat nog ruim vijftig kilometer moest afleggen. De voorsprong van de koplopers was inmiddels geslonken naar twee minuten. Op 25 kilometer van de finish was hun liedje uitgezongen. We gingen met een compact peloton de finale in!

Caleb Ewan kende een moeilijke dag – foto: Cor Vos

Sprinters haken af in lastige slotfase 
De nervositeit steeg, aangezien het tempo flink werd opgevoerd. Verschillende teams probeerden hun kopman uit het gedrang te houden. Zo ontpopte Mark Cavendish zich tot meesterknecht. De Brit moest in de laatste oplopende kilometers echter passen. Net als Fabio Jakobsen en Álvardo Hodeg. De finish bleek te zwaar voor veel sprinters.

Vooraan voelde Remco Evenepoel zijn benen niet. De piepjonge Belg versnelde enkele keren, maar het toptalent van Deceuninck-Quick-Step wist geen gaatje te slaan. Dit in tegenstelling tot Lukas Pöstlberger. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe leek stand te houden, maar hij werd op indrukwekkende wijze gepasseerd door zijn ploeggenoot Bennett.

Twee op twee voor Bennett! 
De Ier stormde naar een twee op twee in de Ronde van Turkije. Felix Großschartner wist het feestje van BORA-hansgrohe compleet te maken door als tweede te finishen, voor de Colombiaan Jhonatan Restrepo. Bennett blijft uiteraard ook in het bezit van de leiderstrui.

Sam Bennett werd opnieuw gehuldigd als ritwinnaar – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.