Twee stagiairs voegen zich bij Deceuninck-Quick Step

vrijdag 2 augustus 2019 om 15:29
Twee stagiairs voegen zich bij Deceuninck-Quick Step

foto: Cor Vos

Jannik Steimle en Samuel Gaze koersen dit najaar als stagiairs bij Deceuninck-Quick Step. Voor Steimle is dit een beloning voor zijn sterke wegseizoen, waarin hij onlangs nog twee etappes won in de Tour of Austria. Gaze is tweevoudig wereldkampioen bij de beloften op de mountainbike.

“Dit kwam als een verrassing voor me. Ik was aan het trainen toen mijn telefoon ging. Het betrof een uitnodiging van Deceuninck-Quick Step”, reageerde Steimle (23). Op dit moment is de Duitser aan zijn tweede seizoen bezig bij het continentale Vorarlberg Santic. Hij wist dit jaar al zes keer te winnen. “Na de Tour of Austria had ik een mooie, maar ook stressvolle tijd waarin ik al sprak met veel ploegen, wat compleet nieuw is voor me.”

“Ik besloot voor een stage bij Deceuninck-Quick Step te kiezen, waarmee een droom uitkomt. Als wielrenner droomt negentig procent van het peloton ervan te koersen in het beroemde blauwe tenue en ik kijk ernaar uit om met de ploeg te koersen, hard te werken en te laten zien wat ik kan”, aldus Steimle, die zich vooral als een klassieke renner ziet. “Ik heb zware wedstrijden nodig met veel omhoog en omlaag. Ik kan sprinten, maar niet in een grote groep.”

Samuel Gaze
Gaze is afkomstig uit een volledig andere discipline, namelijk de crosscountry. Daarin rijdt hij voor Specialized Racing, dezelfde fietsenconstructeur als Deceuninck-Quick Step. Bij de beloften was de eveneens 23-jarige Nieuw-Zeelander al tweemaal wereldkampioen mountainbike en nu mag hij het op de weg proberen bij de ploeg van Patrick Lefevere. “Ik zie mezelf als een rouleur en mijn wens is om ooit enkele grote resultaten te boeken in de klassiekers.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.