Twee titels voor Jolien D’Hoore op openingsdag BK piste
foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 21:50

Twee titels voor Jolien D’Hoore op openingsdag BK piste

Jolien D’Hoore heeft de openingsdag van de Belgische kampioenschappen baanwielrennen met twee nationale titels verlaten. Eerst kwam de Gentse als eerste over de streep in de scratchrace, in de namiddag won ze ook de puntenkoers.

D’Hoore is op de scratch een internationale topper en bekleedt op de UCI-ranking momenteel de tiende plaats op deze discipline. Met al meerdere nationale titels achter haar naam was ze een van de belangrijke kanshebbers vandaag op de piste van het Wielercentrum Eddy Merckx. Ze stelde niet teleur en won de rit in lijn voor Lotte Kopecky en Gilke Croket. Later pakte ze ook de titel op de puntenkoers, waar ze wederom Kopecky voorbleef. Shari Bossuyt werd derde.

Intussen waren ook bij de elite-mannen de eerste titels verdeeld. Op de scratch volgde Robbe Ghys zichzelf op de erelijst op door Lindsay Devylder en Fabio Van den Bossche voor te blijven. Kenny De Ketele kroonde zich vervolgens voor de tweede keer in zijn carrière tot nationaal kampioen op de puntenkoers. Ook twaalf jaar geleden was hij al eens de beste. ’s Avonds werden Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder Belgisch kampioen op de Madison.

De Madison wordt tijdens het Belgisch kampioenschap alleen door de mannen betwist. Hoewel op het Europees kampioenschap over twee weken in Nederland ook een vrouwenkoers staat geprogrammeerd, konden niet voldoende vrouwen gevonden worden om een volwaardige titelstrijd op poten te kunnen zetten. Morgen gaat het BK verder met de individuele achtervolging. De tweedaagse in Gent wordt afgesloten met het omnium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.