Tweede Belgische ritzege op rij in Ronde van Benin

woensdag 4 mei 2022 om 14:58
Tweede Belgische ritzege op rij in Ronde van Benin

Bjorn De Decker droeg de leiderstrui - foto: Tour du Bénin

Het is tot nu toe elke dag feest voor het Team Flanders in de Ronde van Benin. De tweede etappe in de Afrikaanse rittenkoers is woensdag namelijk gewonnen door Seppe Vangheluwe.

Vangheluwe was de beste tijdens de 133 kilometer lange etappe van Djougou naar Parakou. Hij wist Jonathan Bouwer uit Zuid-Afrika en de Duitser Hermann Keller voor te blijven in de daguitslag van de Tour du Benin (UCI 2.2).

Dinsdag ging de ritwinst in de openingsetappe ook al naar een renner van Team Flanders. Bjorn De Decker kwam als eerste over de finish in de straten van Djougou. “Ik ga niet zeggen dat ik de beste in koers was, maar toen op vier kilometer van de streep alles samenkwam, heb ik een goed moment gekozen om aan te vallen op een hellend stukje. We raakten met vier renners weg en ik kon het afmaken in de sprint”, vertelde hij ons in een uitgebreid interview.

Over zijn deelname met Basso Team Flanders zegt De Decker het volgende. “Dat is een team met Guy Smet, een vat vol ervaring die elk jaar wel een paar rittenkoersen in Afrika uitkiest. Een maand geleden kreeg ik opeens de vraag van Guy: ‘Kijk Bjorn, we zoeken nog iemand om mee naar Afrika te gaan. Daar rijden we een 2.2-koers, waar toch mooi prijzengeld te verdienen is. Hebt ge geen zin om mee te gaan?’ Ik heb niet getwijfeld en meteen ingestemd”, aldus de ritwinnaar van dinsdag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.