Tweede etappe Tour de Wallonie afgelast
foto: Cor Vos
maandag 19 juli 2021 om 18:04

Tweede etappe Tour de Wallonie afgelast

De tweede etappe van de Tour de Wallonie gaat woensdag niet door. Dat heeft de organisatie samen met de steden Verviers en Herve besloten na de tragische gebeurtenissen afgelopen week met de overstromingen. Beide steden zijn hard getroffen door de ramp.

Het gemeentebestuur van Herve laat in een reactie weten dat het niet garant kan staan voor optimale omstandigheden om een internationale wielerkoers als de Tour de Wallonie te huisvesten. “Brandweer, politie, gemeentewerkers en beveiligers zijn al een week bezig en concentreren zich op de getroffen gemeenten. Dat geldt met name voor Verviers, Pepinster, Theux, Olne, Trooz en Chaudfontaine. Zij helpen de getroffen burgers na de ramp, zoeken naar slachtoffers, maken de straten schoon en beveiligen de toegangswegen en beschadigde huizen.”

De organisatie van de Tour de Wallonie reageert bij monde van Christophe Brandt. “We zijn solidair met de slachtoffers van het extreme weer, dat vooral het oosten van België getroffen heeft. We sluiten ons aan bij het besluit om de tweede etappe te annuleren. De prioriteit van vandaag is de solidariteit”, aldus Brandt.

De Ronde van Wallonië (20-24 juli) gaat dinsdag van start met een etappe van Genappe naar Héron. Voor de start zal een minuut stilte in acht worden genomen voor de slachtoffers van de ramp met het slechte weer en de overstromingen. Naar verluidt zal de rit van donderdag beginnen met een lange neutralisatie. (19 juli om 18u04)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.