Tweede gouden medaille voor Bossuyt op EK baanwielrennen voor beloften

dinsdag 19 juli 2022 om 09:29
Tweede gouden medaille voor Bossuyt op EK baanwielrennen voor beloften

Bossuyt op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Shari Bossuyt heeft maandagavond op het EK baanwielrennen voor junioren en beloften in het Portugese Anadia een tweede gouden medaille veroverd. De 21-jarige renster van Canyon-SRAM was dit keer de beste in het omnium voor beloftenvrouwen.

Op de openingsavond van het EK baanwielrennen was Bossuyt al goed voor goud in de afvallingskoers en daar kwam maandagavond nog een tweede gouden medaille bij in het omnium. Na vier onderdelen kwam Bossuyt uit op 129 punten en versloeg zo de Nederlandse Daniek Hengeveld met acht punten. De bronzen plak ging naar de Française Jade Labastugue.

Eerder op de avond was er ook al Belgisch succes in Anadia: de 17-jarige Hélène Hesters reed in de juniorencategorie naar de bronzen medaille in de puntenkoers. De Europese titel ging naar de Britse Isabel Sharpe, zilver was er voor Aurore Pernollet uit Frankrijk.

Vandaag staan de slotnummers op het programma van de Europese jeugdkampioenschappen baanwielrennen in Anadia. De Belgische medailleoogst staat nu al op zeven, waaronder drie Europese titels.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone