Tweede ritzege Ben King: “Wilde laten zien dat die eerste geen toeval was”

Tweede ritzege Ben King: “Wilde laten zien dat die eerste geen toeval was”

foto: Sirotti

zondag 2 september 2018 om 18:19

De eerste serieuze aankomst bergop in de Vuelta a España betekende de tweede ritzege voor Ben King van deze Vuelta. De Amerikaan wist eerder deze week ook al de etappe naar Sierra de la Alfaguara op zijn naam te schrijven, net als vandaag uit de vroege vlucht. “Vandaag was heel mooi en belangrijk om te laten zien dat die eerste geen toeval was”, zegt King in het flashinterview.

“Eén etappe winnen was een droom die uitkwam, ik heb er heel hard voor gewerkt”, laat hij weten. Nog voor de slotklim naar La Covatilla daadwerkelijk begonnen was, had King zijn medevluchters al achter zich gelaten. Een voorgift van anderhalve minuut bleek genoeg om Bauke Mollema achter zich te laten. De Nederlander moest voor de tweede keer deze ronde genoegen nemen met een tweede plek in de daguitslag.

Ik ben ervan overtuigd dat het snel doordringt wat ik heb bereikt.

“Het winnen van een rit in een grote ronde was een van mijn grootste doelen in mijn carrière. De ploeg en ik zijn goed voorbereid om deze kansen te creëren. Ik heb nog nooit zoveel afgezien in mijn hele leven als op deze slotklim, dus ik ben nog steeds een beetje wazig in mijn hoofd”, beschrijft King zijn inspanning. “Ik ben ervan overtuigd dat het snel doordringt wat ik heb bereikt. Het is weer een topdag voor Dimension Data en Qhubeka. Het is een eer.”

Met nog twee weken voor de boeg, weet King dat er nog genoeg te halen valt: “We moeten zo door blijven gaan! Er komen meer dagen aan voor de ontsnapping, dus we blijven kijken naar kansen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 2 september 2018 om 18:49

King doet een Marsczynscki’tje

vanuit de kantlijn 2 september 2018 om 20:27

Beetje a la Cummings ook. Iig King of the mountains! !!!

Belkin 3 september 2018 om 01:42

Hij heeft zijn naam wel mee ja, Ben King mag hij zeker over zichzelf zeggen.

Jean Dumas 3 september 2018 om 13:05

Heb ik ook altijd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.