Tweede ritzege voor Paul Magnier in Giro Next Gen, Jarno Widar blijft leider
foto: LaPresse
woensdag 12 juni 2024 om 15:51

Tweede ritzege voor Paul Magnier in Giro Next Gen, Jarno Widar blijft leider

Paul Magnier heeft zijn tweede ritzege binnen in de Giro Next Gen. De jonge Fransman van Soudal Quick-Step was na een heuvelachtige rit van bijna 140 kilometer de snelste in de massasprint. De leiderstrui blijft om de schouders van Jarno Widar.

Na de machtsgreep van Jarno Widar op dinsdag in de bergrit naar Pian della Mussa, volgde in de vierde etappe een heuvelrit van 139 kilometer naar Borgomanero. De finale begon 40 kilometer voor de finish met de Traversagna-klim (2,9 km aan 4,4%). Na de afdaling volgde een finishpassage, gevolgd door twee lokale rondes van 11,5 kilometer. In dat circuit lag nog een heuvel van 700 meter aan 6,1% met de top op een kleine 8 kilometer van de meet.

Slecht nieuws was er voor de talentenploeg van Visma | Lease a Bike. Door ziekte moest het Nederlandse team afscheid nemen van Jørgen Nordhagen en Menno Huising. Daardoor bleef de geel-zwarte formatie over met Matthew Brennan, Pietro Mattio, Darren van Bekkum en Tijmen Graat.

Valpartijen van klassementsrenners
De etappe werd ontsierd door meerdere valpartijen, waarbij onder meer Wouter Toussaint ten val kwam. De Nederlander van Wanty-ReUz-Technord, vijfde in het algemeen klassement, kon echter snel verder. Later was er ook een valpartij met de nummer twee uit de stand, Mathys Rondel (Tudor U23). Hij loste, maar kon op tijd terugkeren.

De vroege vlucht had geen kans van slagen, waarna Niklas Behrens (Lidl-Trek) het probeerde in de finale. De Duitser werd echter in de laatste lokale ronde ingerekend. Op het laatste heuveltje werd nog gedemarreerd, maar een sprint kon niet voorkomen worden. In de massasprint die volgde was Paul Magnier, net als in de tweede etappe, de snelste.

112