Tweede seizoenszege voor Gerben Kuypers: “De groten bepaalden het tempo niet, dus ging ik zelf”
foto: Cor Vos
vrijdag 20 oktober 2023 om 08:33

Tweede seizoenszege voor Gerben Kuypers: “De groten bepaalden het tempo niet, dus ging ik zelf”

Gerben Kuypers heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. De Belgische crosser won donderdag de Kermiscross in Ardooie voor Eli Iserbyt en Joran Wyseure. “Ik vond het aan ‘de groten’ om het tempo te bepalen, maar dat gebeurde niet”, vertelde Kuypers na afloop aan Het Nieuwsblad.

“Dit is een heel mooie zege en hier stonden toch wel enkele serieuze namen aan de start. Ik denk dat ik deze overwinning niet gestolen heb. Ik had natuurlijk wel het parcours mee. Een ouderwetse weidecross ligt me wel. Ik stond echter wel met wat vragen aan de start. Ik wist nog niet heel goed waar ik me op conditioneel vlak bevond. Wel, na deze wedstrijd weet ik dat het wel goed zit”, aldus Kuypers.

“In het begin van de wedstrijd wou niemand het initiatief nemen. Ik vond, gezien het deelnemersveld, dat het niet aan mij was om dat te doen. Het was toch aan de stand van ‘de groten’ verplicht om de koers te bepalen? Dat gebeurde niet en dus ging ik zelf versnellen. Ik had meteen een kloof en heb toegeslagen toen het echt moest.”

Kuypers: “Ik wil bevestigen in Overijse”
Na de GP Oisterwijk won Kuypers nu dus ook de Kermiscross Ardooie. De crosser van Circus-Re-Uz-Technord gaat met vertrouwen richting de komende crossen. “Ik ben klaar voor de volgende opdrachten. De Druivencross in Overijse is ook een redelijk zwaar parcours. Ik wil er zondag bevestigen. De Superprestige is mijn grote doel. Voor de X2O Badkamers Trofee pas ik. En dicht eindigen in de Wereldbeker wordt een moeilijke opgave aangezien ik de openingsmanche in het Amerikaanse Waterloo oversloeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.