Tweeënhalf jaar schorsing voor Olivia Ray

vrijdag 23 september 2022 om 14:58
Tweeënhalf jaar schorsing voor Olivia Ray

Foto ter illustratie - foto: Cor Vos

USADA heeft Olivia Ray geschorst voor tweeënhalf jaar. De Nieuw-Zeelandse wielrenster, die voor Human Powered Health uitkwam, werd betrapt op het gebruik van meerdere verboden stoffen. Het misbruik zou aan het licht zijn gekomen door een klokkenluider, zo meldt VeloNews.

De schorsing van Ray heeft werd opgelegd vanaf 10 maart, met terugwerkende kracht dus. CEO van USADA, Travis T. Tygart reageerde op het voorval: “Deze zaak toont de kracht aan van de onderzoeken die de sport en de rechten van de atleten willen beschermen. Zoals altijd zullen we bewijzen van dopingovertredingen grondig onderzoeken en ernaar handelen. We waarderen de hulp van degenen die zich melden om er een schone sport van te maken”, verwees Tygart naar de klokkenluider.

Ray, die in februari nog nationaal kampioene werd van Nieuw-Zeeland, zou de verboden middelen toegediend gekregen hebben van haar toenmalige vriend Jackson Nash. De voormalige renner kreeg eerder dit jaar zelf nog een levenslang verbod van USADA.

Strafvermindering
De 24-jarige Ray werkte mee met het onderzoek en gaf haar overtredingen onmiddellijk toe aan het USADA, waardoor ze wel nog in aanmerking kan komen voor een strafvermindering. Daarnaast gaf ze ook informatie voor de zaak rond haar ex-vriend Nash, waardoor Ray meteen een lichtere straf kreeg.

Alle resultaten van Ray vanaf 17 mei 2021 worden overigens gediskwalificeerd. Haar nationale titel van Nieuw-Zeeland hoort daar met andere woorden bij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone