Tweevoudig Olympisch kampioen Steven Burke zwaait af

vrijdag 15 november 2019 om 17:38
Tweevoudig Olympisch kampioen Steven Burke zwaait af

vlnr. Owain Doull, Ed Clancy, Steven Burke en Bradley Wiggins - foto: Cor Vos

Steven Burke heeft zijn afscheid van de internationale wielersport aangekondigd. Aan de zijde van Bradley Wiggins en Geraint Thomas veroverde hij twee Olympische titels, maar nu vindt hij het tijd voor nieuwe uitdagingen.

Burke pakte tijdens de Spelen van Londen en Rio de Olympische titel op de ploegenachtervolging met het Britse team, waarvan ook Tourwinnaars Geraint Thomas (in 2012) en Bradley Wiggins (in 2016) deel uitmaakten. Op de Spelen van Beijing, vier jaar eerder, had hij al brons gepakt op de individuele achtervolging. Het leverde hem de eretitel Member of the Order of the British Empire (MBE) op, voor zijn verdiensten voor de wielersport. Ook werd hij in 2012 wereldkampioen met de Britse ploeg en pakte hij meerdere Europese titels.

“Terugkijkend op mijn carrière kan ik alleen maar trots zijn dat ik Olympisch, wereld- én Europees kampioen ben geworden en alles bereikte wat ik wilde in het rood, wit en blauw samen met mijn vrienden. Ik ben mijn familie, vriendin, vrienden en iedereen die me door de jaren heen geholpen heeft voor altijd dankbaar”, laat Burke weten in een persbericht van de nationale bond. De Brit zegt wielersport zegt hij niet helemaal vaarwel; hij wil actief blijven in het zesdaagse-circuit en jonge talenten verder helpen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair