Twijfels rondom Primoz Roglic richting Waalse Pijl en Luik
foto: Cor Vos
vrijdag 15 april 2022 om 09:09

Twijfels rondom Primoz Roglic richting Waalse Pijl en Luik

Het is nog niet zeker of Primož Roglič volgende week van start gaat in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma kampt nog altijd met de knieklachten die hij ook had in de Ronde van het Baskenland.

“Ik had wat problemen in de spier achter mijn knie voordat ik hierheen kwam, en tijdens de week werd het er duidelijk niet beter op”, gaf Roglič mee nadat hij achtste was geworden in het Baskenland. “Het was niet echt een rustweek. Hoe dan ook, het is pijnlijk. Eerst moet ik mezelf goed krijgen, me goed voelen op de fiets. We moeten echt goed kijken wat het is, om het op de beste manier te behandelen, zodat ik niet nog meer problemen krijg.”

Jumbo-Visma zal waarschijnlijk na dit weekend een besluit nemen over de deelname van Roglič aan de twee Waalse heuvelklassiekers, als hij zich in België meldt. De Nederlandse ploeg heeft met Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot twee andere kopmannen voor de Waalse Pijl en Luik. Mogelijk voegt ook Belgisch kampioen Wout van Aert zich bij de selectie voor Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.