UAE-directeur Gianetti: “We hadden meer verwacht van Aru en Gaviria”
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 14:54

UAE-directeur Gianetti: “We hadden meer verwacht van Aru en Gaviria”

Bij UAE Emirates had men het afgelopen seizoen meer verwacht van kopmannen Fabio Aru en Fernando Gaviria. Dat heeft algemeen directeur Mauro Gianetti gezegd bij een eerste bijeenkomst van de ploeg in aanloop naar het 2020-seizoen.

“Het is duidelijk dat als we de renners per individu gaan analyseren, we meer verwacht hadden van Aru en Gaviria”, zegt Gianetti volgens TuttoBiciWeb. Desondanks blikt de Zwitser met een goed gevoel terug op 2019, waarbij hij ook verbeterpunten ziet. “We moeten zeker nog meer groeien, maar lopen duidelijk voor op schema. We zijn in de ranglijst de vierde ploeg van de wereld.”

In de UCI World Ranking voor ploegen hebben alleen Deceuninck-Quick-Step, BORA-hansgrohe en Jumbo-Visma meer punten dan UAE Emirates. Ondanks de prestaties van Aru en Gaviria, maar mede dankzij een groeibriljant. “Het talent van Tadej Pogačar is eerder dan gepland geëxplodeerd”, aldus Gianetti. De inmiddels 21-jarige Sloveen won de rondes van de Algarve en Californië en werd – onder meer door drie ritzeges – derde in de Vuelta a España.

Seizoen van de waarheid voor Aru
Het seizoen van Aru werd gekenmerkt door blessures. Hij werd na een matig voorjaar geopereerd aan een beknelde liesslagader en was op tijd hersteld om in de Tour de France te starten. “Het is waar dat hij had uitgesproken om daar graag te starten. Hij eindigde ook op de veertiende plaats, een meer dan goed resultaat. Zeker als je je bedenkt hoe hij aan de start kwam”, doelt Gianetti op de twijfels. “Daarna was de Vuelta het grote doel, maar toen liep hij een virus op.”

“Of 2020 voor hem het seizoen van de waarheid wordt? Aan de ene kant kan je dat zo zien, maar aan de andere kant zou ik willen dat dat niet het geval was. Voor Fabio is een grote verantwoordelijkheid vaak een last gebleken”, zegt de manager tegen La Gazzetta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.