UAE Emirates bevestigt komst Brandon McNulty

vrijdag 2 augustus 2019 om 20:08
UAE Emirates bevestigt komst Brandon McNulty

foto: Cor Vos

UAE Emirates heeft de komst van Brandon McNulty bekrachtigd. De 21-jarige Amerikaan komt over van Rally UHC Cycling en tekende voor drie seizoenen. In 2016 werd hij wereldkampioen tijdrijden bij de junioren en eerder dit jaar trok hij de eindzege in de Giro di Sicilia naar zich toe.

Volgens Joxean Matxin, teambaas bij UAE Emirates, is McNulty een talent van wereldklasse. “Hij beschikt over twee kwaliteiten die slechts enkele renners van zijn leeftijd hebben: hij kan zowel klimmen als tijdrijden op een heel hoog niveau. In zijn loopbaan liet hij geleidelijke ontwikkeling en een opmerkelijke vastberadenheid zien in het bereiken van zijn doelen. Veel teams wilden hem vastleggen en we zijn dan ook erg blij dat we zijn komst hebben kunnen zeker stellen.”

“Mijn eerste gevoelens over het toetreden tot de WorldTour zijn pure enthousiasme”, reageerde McNulty in een persrelaas van zijn nieuwe ploeg. “De laatste jaren was ik geduldig met mijn ontwikkeling en nu kan ik zeggen dat ik me klaar voel om de stap te maken. Ik kijk uit naar de uitdagingen die op mijn pad komen. Tevens wil ik mijn huidige ploeg Rally UHC bedanken.”

De Amerikaan koos voor UAE Emirates vanwege de langetermijnvisie met de ontwikkeling van hem als renner en met de ploeg. “Ze hebben duidelijk al een erg sterke groep jonge renners in het team, wat veelbelovend is voor de toekomst. Mijn hoofddoel is de beste renner te worden, die ik kan zijn. Als ik dat kan bereiken, denk ik dat de mooie resultaten vanzelf zullen komen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.