UAE Emirates en Bahrain Victorious zijn klaar voor Ronde van Burgos

maandag 1 augustus 2022 om 12:37
UAE Emirates en Bahrain Victorious zijn klaar voor Ronde van Burgos

Wout Poels is van de partij - foto: Cor Vos

De selecties voor de Ronde van Burgos, de Spaanse rittenkoers die dinsdag van start gaat, druppelen langzaam binnen. Ook UAE Emirates en Bahrain Victorious zijn klaar voor de vijfdaagse ronde. Die laatste ploeg rekent met Mikel Landa op de winnaar van vorig jaar.

De sierlijke Spaanse klimmer zal voor het eerst sinds zijn succesvolle Giro d’Italia (Landa werd derde in die ronde) weer een rugnummer opspelden. Het is dus nog even afwachten of de inmiddels 32-jarige renner al over de benodigde hardheid beschikt om mee te doen voor de knikkers, of dat hij deze ronde gebruikt als opwarmertje richting de Vuelta.

De ploeg heeft nog meer ijzers in het vuur met Wout Poels, Gino Mäder en Santiago Buitrago. Ook de Japanse kampioen Yukiya Arashiro, de Oostenrijkse klimmer Hermann Pernsteiner en de Sloveen Matevž Govekar maken deel uit van de selectie.

UAE Emirates met Almeida, Gaviria en Trentin
Bahrain Victorious richt zich met name op het algemeen klassement, UAE Emirates hoopt dan weer op meerdere terreinen te schitteren. De ploeg brengt met João Almeida een serieuze kandidaat naar voren voor de eindzege. Voor de Portugees is de Ronde van Burgos een belangrijke graadmeter richting de Vuelta a España. UAE Emirates hoopt met Fernando Gaviria en Matteo Trentin ook te scoren in de etappes die eindigen in een sprint.

Almeida in de witte jongentrui van de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

De ploeg heeft verder Andrés Camilo Ardila, oud-wereldkampioen Rui Costa, de 21-jarige Britse stagiair Oliver Knight en Yousif Mirza in de gelederen.

Selectie flag-bh Bahrain Victorious voor flag-es Ronde van Burgos (2-6 augustus)
flag-jp Yukiya Arashiro
flag-co Santiago Buitrago
flag-si Matevž Govekar
flag-es Mikel Landa
flag-ch Gino Mäder
flag-at Hermann Pernsteiner
flag-nl Wout Poels

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-es Ronde van Burgos (2-6 augustus)
flag-pt João Almeida
flag-co Andrés Camilo Ardila
flag-pt Rui Costa
flag-co Fernando Gaviria
flag-gb Oliver Knight
flag-ae Yousif Mirza
flag-it Matteo Trentin

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone