UAE Emirates hengelt Daniel Martin en Rory Sutherland binnen
foto: UAE Emirates
vrijdag 18 augustus 2017 om 15:11

UAE Emirates hengelt Daniel Martin en Rory Sutherland binnen

UAE Emirates heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Daniel Martin en Rory Sutherland. Martin (30) komt over van Quick-Step Floors en tekent voor twee jaar. De ervaren Sutherland (35) maakt de overstap van Movistar en verbindt zich voor één jaar aan de ploeg.

Bij UAE Emirates werd onlangs bekend dat Louis Meintjes vertrekt. Martin zal het kopmanschap dragen in de voorjaarsklassiekers en in een grote ronde. Welke hij gaat rijden, houden ploeg en renner nog in het midden. Eerder dit seizoen werd de Ierse klimmer zesde in de Tour de France, derde in het Critérium du Dauphiné en Parijs Nice, en tweede in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Sutherland, die dit jaar voor het eerst sinds 2012 een wedstrijd wist te winnen, zorgt voor de nodige ervaring binnen de formatie van teammanager Carlo Saronni. Hij was de afgelopen jaren een trouwe helper van Alejandro Valverde en Nairo Quintana.

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2017 15:13
Hopelijk heeft Patrick nog wat in petto, want het is in de meeste wedstrijden wel de bedoeling om 8 of 9 renners aan de start te brengen.
18 augustus 2017 15:16
En ze schijnen ook nog weleens een berg over te moeten.
18 augustus 2017 15:19
Movistar verliest toch heel wat sterke knechten en bij Quickstep blijft (voorlopig) alleen Jungels als klassementsrenner over.
Benieuwd welke renners er in hun plaats gaan komen.
18 augustus 2017 15:19
Dat zal echt het probleem niet zijn, genoeg renners opstellen. Sowieso genoeg renners met kwaliteiten die elkaar overlappen in die ploeg waardoor er wat keuze gemaakt zijn. Alleen voor het klassement wordt het wel erg matig. Of een talent moet echt gaan doorbreken maar D. Martin en De La Cruz zijn wel de mensen die het doen in grote ronden samen met Jungels. Die hou je dan alleen over voorlopig.
18 augustus 2017 15:20
Die Rory hé! Had niet verwacht dat hij Movistar zou verlaten. Ben benieuwd naar zijn rol. Of zou hij weer gewoon kilometers op kop gaan sleuren voor z'n kopmannen..
18 augustus 2017 15:25
Verrassende move van Sutherland. Zal nog wel even z'n zakken willen vullen in de herfst van z'n carrière. Dan Martin zie ik liever bij een andere ploeg eerlijk gezegd, maar wel een goede aanwinst voor UAE.
18 augustus 2017 15:28
Is nu tenminste plan a voor de voorjaarsklassiekers en de tour. Maar vind het wel verrassend. Is het budget bij quickstep omlaag, of zijn de nieuwe contracten van Jungels, Gaviria en Alaphillippe zo prijzig?
18 augustus 2017 15:29
patje zal veel moeite hebben om de vertrekkende renners te vervangen... zie qs niet veel bekende namen nog halen wegens geld vermindering van de sponsors ;s
18 augustus 2017 15:32
Quick-step heeft moeten snoeien in zijn renners door
1) Enkele zwaardere contracten dan afgelopen jaar (Alaphillipe, Gaviria, Gilbert, Jungels)
2) Volgens mij ligt hun budget ook wel wat lager

Daarom werd er selectief gekozen welke renners te behouden en welke te laten gaan met toekomst als doorslaggevende factor:
Alaphillipe > Martin (op heuvelgebied)
Gaviria > Kittel
Jungels > De La Cruz

Ik verwacht dat ze de huidige selectie hoofdzakelijk met knechten en onbekende talenten zullen opvullen op Viviani na
18 augustus 2017 15:35
Toch wel de twee opvallendste trends van het transferseizoen: de kaalslag bij Quickstep voor zowel de klassiekers als het rondewerk en de leegloop bij Movistar van de goede knechten.
18 augustus 2017 15:50
Quickstep is (was?) de ploeg met de meeste kwaliteit per euro budget. Dit is ook te zien aan het aantal worldtourpunten per euro budget. Zie bijvoorbeeld:

https://sportnieuws.nl/wielrennen/tour-de-france/punten-quick-step-goedkoopst-katusha-betaalt-meest/

UAE heeft bijna het dubbele budget van Quickstep, maar rijdt met een kwalitatief mindere selectie rond. Dit lijkt mij dus marktwerking. Als Quickstep als zijn toppers binnen had willen houden, dan had hun budget voor komend seizoen minimaal dubbel zo groot moeten zijn schat ik in.

http://www.wielerflits.nl/nieuws/280940/uae-emirates-krijgt-budget-van-30-miljoen-euro-en-wil-landa.html
http://www.hln.be/hln/nl/923/Sport/article/detail/2799659/2016/07/19/Sky-veruit-de-rijkste-ploeg-van-het-peloton-slechts-een-ploeg-komt-in-de-buurt.dhtml
18 augustus 2017 16:01
@ Tutu.. Movistar heeft de laatste jaren toch wel heel wat renners gehaald of opgeleid die in de breedte een versterking zijn. Waaronder de jongens die nu de Vuelta in gaan, kunnen dat wel voldoende gaan opvangen denk ik.

Soler, Amador, Roson, Sepulveda, De La Parte, Betancur (grillig), Fernández, Carapaz, Arcaz.. Kunnen allemaal een berg over.
18 augustus 2017 16:19
QSF zal het volgend jaar doen met Jungels & Alaphilippe in de Tour denk ik, en Gaviria als spurter. Daarnaast nog De Plus, Mas, Schachmann en die nieuwe jonge Colombiaan (Narvaez?) die ook elk een grote ronde in een iets vrijere rol gaan willen ontdekken. En er zal daarnaast echt wel nog iets gaan bijkomen ook!
18 augustus 2017 16:29
Zoals hierboven gezegd: met een budget dat ietsje hoger is dan gemiddeld en +/- de helft van sky doet QS het als team waanzinnig goed de voorbije jaren. En ze zullen dat blijven doen met Schachmann, Cavagna, Mas, De Plus, .... Er is geen team in het huidige peloton dat de vergelijking met hen doorstaat. Alle respect en honderden keren liever dit dan Sky, Katusha, Astana, BMC en UAE...
18 augustus 2017 16:34
Misschien een rare gedachte maar zou het kunnen dat Lefevre geld spaart voor Aru?
18 augustus 2017 16:59
Na de Dauphiné had Fugslang zijn diensten aangeboden aan Qstp maar Padje weigerde opdat hij Martin wou behouden. Misschien dat de Deen nu toch kan komen.
Ook zou er nogal veel interesse gaan naar Jonas Rickaert van Topsport Vlaanderen.

Zou Stuyven eigenlijk nog lang vastliggen? Anders ook wel een goede koop.
18 augustus 2017 17:00
@Woutie, vlgs mij zijn ze eerder slachtoffer van hun eigen succes. Dan Martin, De la Cruz, Kittel, maar ook (en mss vooral) Gilbert, Jungels, Gaviria en Alaphilippe zijn duurder (en beter) geworden bij Lefevere
18 augustus 2017 17:31
Goed voor Dan Martin, heeft daar eindelijk echte klimmers als knechten en dan nog Sutherland voor het vlakke amai. Snap De La Cruz dan weer niet, dat is echt een heerlijke renner, een rittenkaper en dan gaat hy naar dé klassementsploeg waar hy nooit klassementkopman zal zijn...
18 augustus 2017 17:37
Fuglsang heeft zijn contract bij Astana met twee jaar verlengd @tdv.
18 augustus 2017 17:38
@woutie natuurlijk niet, quickstep zet al jaren in op de beste sprinter ter werelf Cav, Kittel en nu Gaviria in de rondes, de klassementsmannen krijgen 2 klimmers mee die vaak niet eens een 100% knechtenrol hebben, een potentiele rondewinnaar past daar dus niet in
18 augustus 2017 19:00
goede zet van Daniel Martin,zo simpel is het.
18 augustus 2017 19:50
Cashen. Ik begin een team als Lampre te missen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.